МЗС проти введення подвійного громадянства в Україні

admin 20.02.2013 12:33 ПОЛІТИКА

Міністр закордонних справ Леонід Кожара виступає проти введення подвійного громадянства в Україні. Про це він сказав на прес-конференції.

«Україна не має йти шляхом заохочення подвійного й помноженого громадянства», - сказав Кожара.

З його слів, така ситуація може привести до складностей як для держави, так і для тих громадян, які будуть мати подвійне громадянство.

Дипломат зазначив, що українське законодавство у сфері громадянства наразі повністю відповідає міжнародним конвенціям.

"Закон України про громадянство виходить із принципу невизнання подвійного громадянства й передбачає, що якщо людина, що має подвійне або множинне громадянство, затримується в Україні й говорить, що він є громадянином іншої держави, то Україна говорить, що ми не визнаємо його громадянства іншої держави (у випадку наявності в нього українського громадянства)", - сказав Кожара.

Він зазначив, що Україна не визнає подвійного громадянства для своїх громадян, однак визнає наявність його в громадян інших країн.

Нагадаємо, депутат Верховної Ради Лев Миримський (позафракційний) пропонує парламенту дозволити громадянам України мати ще одне громадянство, крім українського.

Додамо, що депутат Верховної Ради, член фракції "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Олег Канівець зареєстрував у Раді проекті постанови №2113, яким пропонує парламенту відновити графу національності в паспорті громадянина України за бажанням.

Джерело:   Ukranews

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат