Народні депутати від Закарпаття просять уряд профінансувати з Держбюджету ремонт дороги у Берегові і

admin 26.11.2013 13:02 ПОЛІТИКА

Народні депутати України, члени міжфракційної групи «Закарпаття», підготували депутатське звернення, адресоване Прем’єр-Міністрові України Миколі Азарову.
У документі йдеться про формування бюджету на 2014 рік та перспективи закладення коштів на конкретні проекти для Закарпаття з метою соціально-економічного розвитку області


Так, народні депутати групи «Закарпаття» просять уряд   у проекті Державного бюджету України на наступний рік   передбачити кошти для бюджету області на капітальні видатки в розмірі 205,2 млн. гривень. Крім того, обранці пропонують розподіл капітальних видатків з державного бюджету між регіонами, у тому числі субвенції на соціально-економічний розвиток, здійснювати з урахуванням питомої ваги населення регіону.
Є у закарпатських нардепів і конкретні проекти, які мають на меті реалізувати наступного року і на які область потребує кошти. Серед них: будівництво автомобільної дороги м. Берегово та с. Астей до МАПП «Лужанка» (40,0 млн.гривень) та автомобільної дороги   Київ-Чоп на ділянці об’їзд с. Ракошино (80,0 млн. гривень);   фінансування   Комплексного протипаводкового захисту в басейні р. Тиси   (157,2 млн. гривень), які передбачені на 2014 рік Загальнодержавною цільовою програмою розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року.
Хвилює обранців і питання виплати заробітної плати закарпатцям. І саме ця проблема є одним із пунктів депутатського звернення до голови уряду:
«При розрахунку бюджетних трансферів між державним бюджетом та місцевими бюджетами на 2014 рік збільшити фінансовий норматив бюджетної забезпеченості видатків, делегованих державою, до розмірів, необхідних для забезпечення при затвердженні місцевих бюджетів у повному обсязі, потреби на оплату праці працівникам бюджетної сфери, та розрахунки на енергоносії», - йдеться у документі.
Для довідки зазначимо, що незабезпечена потреба у коштах тільки на оплату праці з нарахуваннями працівникам бюджетної сфери при затвердженні місцевих бюджетів становила: у 2011 році – 44.3 млн. гривень,   у 2012 році – 78,3 млн. гривень, у 2013 році – 97,5 млн. гривень.
Голова міжфракційної депутатської групи Закарпаття Іван Бушко зазначає, що одним депутатським зверненням охопити усього неможливо, та і реалізувати все так само у короткі строки – дуже важко:
- І в нас, і в обласної влади є чимало необхідних для забезпечення життєдіяльності області та її розвитку проектів. Проте на це потрібні значні фінансові вливання. Тому ми заздалегідь звернулися до уряду, зіграли на випередження, так би мовити, щоб Кабмін розглянув наш запит і врахував побажання. Всередині року, коли, скажімо, підійде час до реалізації тієї чи іншої ідеї, отримати кошти із держбюджету дуже важко, бо всі видатки вже розподілені. Сподіваємося, потреби Закарпаття будуть враховані при формуванні бюджету на наступний рік, - зазначив політик.
Нагадаємо, що ініціатором створення міжфракційної депутатської групи «Закарпаття» став народний депутат України Іван Бушко. До неї увійшли 10 народних обранців: Іван Бушко, Валерій Пацкан, Михайло Ланьо, Іштван Гайдош, Василь Ковач, Сергій Мошак, Валерій Лунченко, Нестор Шуфрич, Іван Попеску та Валерій Черняков.
Під колективним депутатським зверненням свої підписи поставили лише 7 народних депутатів: Іван Бушко, Валерій Пацкан, Михайло Ланьо, Іштван Гайдош, Василь Ковач та Валерій Лунченко.
Прес-служба народного депутата України

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат