Чому балогівські ЗМІ спекулюють на темі «солотвинських переселенців»

admin 30.10.2013 13:11 ПОЛІТИКА

В черговий раз М-Студіо, яке фінансується і працює на клан Балог, викинуло замовну інформацію про ситуацію з переселенцями в Солотвині.

На цей час журналісти в один голос стверджують, що переселятися люди не хочуть:
«Їх не питали, а житловий комплекс для них побудували. Солотвинці вже роками живуть у потенційно небезпечній зоні і ніколи не мали проблем із будинками. Люди не розуміють, у кого взагалі виникла ідея будувати окреме містечко у Тереблі, якщо ніхто з них навіть не звертався зі скаргами про надзвичайну ситуацію.
Чомусь мукачівські журналісти вперто замовчують або ж «спеціально» забувають про безпосередню причетність до цієї справи лідера Партії ЄЦ та екс - Міністра МНС, нинішнього нардепа і свого боса Віктора Балоги. Цитуємо офіційне повідомлення Прес-служби МНС від 09 грудня 2010 року. «З метою недопущення техногенної катастрофи у Солотвино, Міністр МНС Віктор Балога звернувся з пропозиціями до Прем'єр-міністра України Миколи Азарова терміново провести міжвідомчу науково-екологічну нараду з питань подальшого використання соляних ресурсів Солотвинського рудника. За результатами роботи міжвідомчої наради визначити стратегію та план заходів щодо запобігання ускладненню екологічного стану території. Серед першочергових заходів – підготовка прогнозної карти розвитку провалля, визначення об'єктів інфраструктури, які потребують винесення за межі небезпечних територій.
- Нині першочергове завдання – забезпечити нормальні умови проживання мешканців Солотвина, відселивши їх з карстонебезпечних зон , - зазначив Віктор Балога».
Ще буквально рік тому, на солотвинській темі з переселенням охоче піарився напередодні парламентських виборів двоюрідний брат Балоги, народний депутат України Василь Петьовка. Цитуємо інтерв’ю Ірини Ващук з кандидатом у нардепи В.В. Петьовкою надруковане в районній газеті «Дружба» за 7 вересня 2012 року.
« - На Тячівщині є питання, яке вийшло за межі району. По суті, це комплекс проблем, зосереджених у селищі Солотвино. Чи є вихід зі складної ситуації, яка там склалася?
- Проблемам у Солотвині кілька років. Згоден з Вами, що це вже навіть не справа Закарпаття, а сфера урядової відповідальності. Наша політична команда «пробивала» цю проблему на державному рівні. Цього року домоглися виділення з державного бюджету 100 млн. гривень на спорудження житла і соціально-культурних об’єктів (фактично початку будівництва нового селища) в межах села Теребля. У новому кварталі є дитсадок, школа, необхідні комунікації.»
Тож чому на сьогодні журналісти, які ще рік тому кричали на весь світ, що потрібно переселяти Солотвино, нині говорять протилежне. Що змінилося з того часу окрім того, що Уряд таки виконав свою програму і для людей, які проживають у зоні деформації землі збудовано житловий комплекс?
Відповідь проста – змінилася політика на Закарпатті і роль у ній клану Балог. Когось таки сильно жаба давить, що сьогоднішній владі, очолюваній представниками Партії регіонів ( а не ЄЦ) вдалося реалізувати такий масштабний проект. Який, без сумніву, є не лише порятунком людей від можливого техногенного лиха, а й державними інвестиціями у Тячівський район.
Тож і «шниряють» по Тячівщині бідолашні мукачівські журналісти, аби щось таки накопати на владу і таким чином догодити своєму «Великому босу», забуваючи при цьому про елементарні правила професійної етики…

На фото: новобудови у житловому комплексі села Теребля для солотвинських переселенців

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат