Кримінальні провокації   напередодні візиту президента

26.10.2013 10:05 ПОЛІТИКА

Найбільшим скандалом тижня стала провокація проти нардепа Івана Бушка. Зовсім несподівано на деяких навіть центральних Інтернет-сайтах з’явилася   заява   нібито від прес-служби депутата Бушка про те, що він не хоче зближення України з Євросоюзом і готовий до того, що його виженуть із фракції Партії регіонів.


Заява була сенсаційною, бо відомо, що в період виборчої кампанії Бушко оперував проєвропейськими гаслами. І дійсно, вже в понеділок Іван Бушко дав прес-конференцію, на якій   розповів, що ж відбулося насправді.

«У «липовій» заяві йшлося зокрема й про можливість відбирання мандатів у депутатів від ПР, котрі не підтримують євроінтеграційні ініціативи, до яких записали також і мене. Цікаво, що першим у суботу в другій половині дня цю інформацію поширив одеський сайт політичної партії «Родіна» (його пов’язують із іменем нардепа Ігоря Маркова) й після полудня вже був змонтований відеоролик, у якому посилалися на мою заяву. Якщо взяти до уваги ці моменти та те, що ніяких подібних заяв ні я, ні моя прес-служба не робили, то все це можна розглядати як провокацію особисто проти мене та політичної сили, яка наразі успішно веде політику євроінтеграції. Хто за цим стоїть і яка мета цього? Думаю, перед Вільнюським самітом, де розглядатимуть питання підписання Угоди про   асоціацію з ЄС, комусь вигідно розхитувати ситуацію в країні, заявляти, що є незадоволені таким рішенням не лише на сході, а й на заході, дискредитувати партію влади. Тому я хочу чітко наголосити: розтиражована в ЗМІ інформація є грубою брехнею. Щоб   з’ясувати першоджерело, яке її поширило,   я звернувся з відповідною заявою в СБУ й Генпрокуратуру. Вони повинні з’ясувати, хто організував фальсифікацію повідомлення від імені нібито моєї прес-служби. Насправді ж її в мене й нема, є один журналіст, котрий зазвичай допомагає мені, і я виставляю інформацію на Facebook, а звідти хто хоче — бере її», — наголосив Іван Бушко.

До речі, за словами нардепа, тієї ж суботи у Вікіпедії теж «підкоригували» його ставлення до євроінтеграції, змінивши позицію з точністю до навпаки. Але там уже з’ясовано, хто переписав сторінку (це мешканець Вінниці).

На прес-конференції журналісти хотіли таки більше конкретики щодо того, хто стоїть за провокацією, однак нардеп лише завуальовано натякнув, що один мукачівський клан, втрачаючи політичну вагу, останнім часом займається провокаціями і остання, швидше за все, спрямована не лише проти нього, а й проти голови ОДА напередодні візиту в область президента Віктора Януковича. Іван Бушко також не виключає, що провокація проти нього чиниться і через те, що він останнім часом веде активну роботу з відновлення історичної справедливості щодо русинів, намагаючись юридично повернути русинам національність. Як відомо, клан Балог вважає, що питання русинів є їхньою «фішкою». Саме у фракції Балог у облраді   є один із активістів русинського руху в Закарпатті Євген Жупан. Балоги могли приревнувати русинів до Бушка, хоча сам Бушко неодноразово наголошував, що в питанні русинів не бачить політичної складової й намагається зробити все можливе виключно заради відновлення історичної справедливості.

І ще. Цікаво, що Маркова, який очолює «Родіну», вже у вівторок увечері заарештували за напади на патріотів ще у 2007 році. Можна не сумніватися, що слідство незабаром пришиє йому ще немало інших звинувачень. Якщо проводити певні паралелі, то саме члени його партії «Родіна» свого часу проводили шумні акції в балогівському Мукачеві. Можна не сумніватися, що Балога перебував у хороших стосунках із Марковим і саме тому саме на сайті «Родіни» так оперативно вийшла брехлива інформація про те, ніби Бушко є противником євроінтеграційних процесів у Україні.

І вже цілком очевидно, що мукачівський клан явно активізувався у провокаціях напередодні візиту в Закарпаття Президента України Віктора Януковича. Балоги розхитують ситуацію на Іршавщині, стоять за протестами навколо площі Народної в Ужгороді й ось тепер тхне з їхнього боку і навколо провокації з Бушком. Але даремно надриваються, бо клан уже не просто втрачає політичну вагу, а є банкрутом. Від Балог тікають уже навіть найближчі колишні соратники, які не хочуть втягуватися у кримінал. А щодо керівника краю, то Олександр Ледида Балогам явно не по зубах. Він доволі толерантний і мудрий політик і не дарма навіть соціолог Пащенко, який у своїй орієнтації тяжіє до Балог, попри все   ненароком у своїх соціологічних дослідженнях висвітлив, що саме Ледида лідирує в симпатіях серед ужгородців, випередивши обох братів Балог. А Балогам слід задуматися над тим, щоб не опинитися по сусідству з Марковим.

Коментарі :


28.10.2013 21:46 Ірина

Брудна робота з ароматом криміналу - коронна страва від Віктора Балоги. Правда він забуває, що надворі на буремні 90-ті і люди не бидло. Мало йому Паши??? Як би його не позбавили мандата, хай вважає!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат