Закарпатські угорці обиратимуть парламент Угорщини

admin 21.10.2013 10:18 ПОЛІТИКА

Угорщина пропонує закарпатським угорцям проголосувати на парламентських виборах, які відбудуться у 2014 році.


На Закарпатті вже спостерігається активізація представників парламентських угорських партій.Про це пише близький до клану Балоги сайт Mukachevo.net.
Минулого тижня у Берегові відбувся закритий політичний форум радикальної партії "Йоббік".
Ще влітку Ілона Палфі, керівник угорської Національної Виборчої Контори повідомила, що з 1-го серпня 2013 року розпочато реєстрацію угорців, які проживають за кордоном і не мають в Угорщині прописки.
Загалом на той момент було надіслано 233 406 листів-запрошень, необхідних для реєстрації виборців.
Однак за її словами це не стосується угорців, які живуть у країнах, де заборонено подвійне громадянство (до них належить і Україна).
"До їх числа не потрапили ті закордонні угорці, які проживають у Словаччині, Австрії чи Україні, де заборонено подвійне громадянство", – повідомила Ілона Палфі.
Але додала, що угорських громадян, які проживають у цих країнах, будуть інформувати іншим способом, наприклад - через ЗМІ.
Закордонні угорці (без угорської прописки) матимуть змогу голосувати лише за партійними списками, але не за окремих кандидатів.
Для участі у голосуванні потрібно буде зареєструватися у Національній Виборчій Конторі. Для цього слід заповнити спеціальний бланк і надіслати не пізніше, ніж за 15 днів до початку голосування. Є також можливість електронної реєстрації.
Далі зареєстрованим виборцям надішлють поштою пакети з передвиборчою документацією (бюлетенем для голосування та бланком для ідентифікації виборця
Палфі повідомила, що голосування за допомоги листів застосовують у 18 країнах Європейського Союзу, в Сполучених Штатах і Канаді.
Угорці з подвійним громадянством , які проживають за кордоном, будуть голосувати вперше на виборах до угорського парламенту, що відбудуться навесні 2014 року.
Рішення про надання виборчого права громадянам Угорщини, які проживають за кордоном і не мають постійної прописки в країні, угорський парламент прийняв 23 грудня 2011 року.

pravda.com.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат