Оновлений молокопереробний цех відкрито на Рахівщині

admin 09.09.2013 10:09 ПОЛІТИКА

Відтепер школи, садочки, лікарні Рахівщини мають можливість отримуватимуть пастеризоване молоко з місцевого молокопереробного цеху в селі Луг.

Адже 8 вересня на базі сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Рахівська бринза» відкрили новий цех з фасування молока. На урочистому відкриті побував і керівник краю Олександр Ледида.

Ще у 2006 році тут було змонтовано цех з переробки коров’ячого та овечого молока. Проектна потужність – 3 тонни молока за зміну. Кооператив очолив місцевий підприємець Михайло Волощук.

Однак, на той час обладнання не забезпечувало випуску кінцевої продукції виробленої з коров’ячого молока, тобто пастеризацію та розлив молока в поліетиленові пакети. Тому протягом останніх років, закупивши додаткове обладнання для переробки овечого сиру, кооператив займався виробництвом гуцульської бринзи та м’якого сиру типу «Фета».

У 2012 році підприємство отримало відшкодування коштів з обласного бюджету за розробку проектно-кошторисної документації та закупку додаткового обладнання для фасування молока. Підприємству відшкодовано майже 104 тисячі гривень. Така співпраця – хороший приклад приватно-держаного співробітництва:

- Кооператив отримав відшкодування з обласного бюджету за пророблену роботу та встановлене обладнання. Така співпраця, впевнений, невдовзі принесе свої плоди. Розширення виробництва, дозволить збільшити асортимент продукції, дати роботу місцевим мешканцям. А це – чи не головний фактор вдалої підприємницької діяльності, чому обласна влада, на виконання завдань Президента України, завжди сприятиме, - зазначив під час урочистого відкриття очільник краю Олександр Ледида.

У перспективі кооператив планує не тільки розливати пастеризоване молоко, але й виробляти сметану, кефір та інші молочні продукти.

- Сировина буде закуповуватися у фермерських та особистих селянських господарств району. У смт. Ясіня, с.Ч.Тиса, с.Лазещина та с.Луг вже відкрито заготівельні пункти молока, - розповів виконавчий директор Василь Спащук. -   Молоко закуповуватимемо у місцевих мешканців. Але тільки у тих, які зареєстрували свої корів. Це гарантія безпеки продукту, адже у процесі реєстрації свійських тварин обов’язково оглядає ветеринар.

Прес-центр ОДА

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат