Шуфрич вийде з регіонів, якщо Україна і далі прагнутиме до ЄС

admin 03.09.2013 10:41 ПОЛІТИКА

Шуфрич погрожує вийти з фракції Партії регіонів У понеділок, 2 вересня, на засіданні фракції Партії регіонів народний депутат Нестор Шуфрич пообіцяв вийти з фракції, якщо буде продовжено курс євроінтеграції. Про це повідомив «Погляду» джерело в Партії регіонів.

За словами джерела, Шуфрич, зокрема, піддав критиці колег, за те, що вони не заступилися за колишнього нардепа, ректора Національної податкової академії Петра Мельника, який підозрюється в хабарництві.

«Нестор Шуфрич виступав вкрай емоційно цілих десять хвилин. Він звинуватив депутатів у тому, що вони мляво реагують на справу Мельника і не захищають його. Мовляв, сьогодні прийшли за Мельником, а завтра можуть прийти за кожним з нас. А головне, Шуфрич розкритикував курс на підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Він заявив, що розгляне питання свого членства у фракції, якщо угода буде підписана », - розповіло джерело.

Він зазначив , що ряд депутатів поділяє позицію Шуфрича. « Крім Вадима Колесніченка та Олега Царьова , виступаючих проти євроінтеграції України , є своя думка у В'ячеслава Богуслаєва і ряду депутатів , бізнес- інтереси яких пов'язані з Росією» , - сказав джерело , зазначивши , що у фракції подейкують про можливий візит на засідання президента.

Заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов підтвердив , що на засіданні фракції « була дискусія ». « Була дискусія про євроінтеграцію . У депутатів є різні точки зору , і вони мають право їх висловити , адже за висловлення власної думки у нас не карають » , - сказав « Погляду » Чечетов. Він підкреслив , що фракція Партії регіонів при голосуванні за євроінтеграційні закони діятиме злагоджено. « Всі депутати проголосують » , - сказав він.

Нагадаємо , раніше регіонал Вадим Колесніченко зареєстрував законопроект , яким скасовуються положення законів «Про основи внутрішньої і зовнішньої політики» та «Про основи національної безпеки України » , що встановлюють зовнішньополітичною метою України отримання членства в Європейському Союз

А його однопартієць Олег Царьов заявляв, що 6 пунктів Угоди з ЄС про асоціацію суперечать Конституції України і оприлюднив аналогічне висновок Ради Центру «Правова держава», який очолює Віктор Медведчук.

Експерти вважають, що і виступ Шуфрича не обійшлося без впливу Віктора Медведчука.

«Нестор Шуфрич досі не був помічений в критиці генеральної лінії Партії регіонів. Однак, варто нагадати, що раніше він був першим заступником голови СДПУ (о) Медведчука, який виступає за інтеграцію України в Митний союз Росії, Білорусі та Казахстану », - сказав« Погляду »директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, припустивши, що до Шуфрича «візьмуть дисциплінарні заходи».

«Напевно, Шуфрич вирішив повернутися до Медведчука. Але це навряд чи відбудеться, адже втративши кількох депутатів, Партія регіонів ризикує послабити позиції у проросійськи налаштованого електорату Півдня і Сходу країни. Тому регіонали приймуть заходи дисциплінарного впливу, щоб всі коливання в партії проходили відповідно з динамікою генеральної лінії президента », - сказав Карасьов.

admin


За матеріалами Главком

Коментарі :


04.09.2013 15:15 земляк

Позиція шуфричів, медведчуків й інших манкуртів - не дивує: вони там де бабло...
А те, що цивілізаційний програш України, через проазіатські   "симпатії" - очевидний... їх не хвилює!
Та й що може "хвилювати" цього черяника: кінченого ловеласа, політичну проститутку й політичного слизняка?  


04.09.2013 09:29 Дрогобич Львівська

Вітаю Закарпатців з терен Львівськоі області.Шуфрич сидів би тихо і не мурчав би,голова дауна,ніби-то крутий,як яйця варені.Украіна повинна бути в Європі,бо ми потихоньку пропадемо з такою воровською владою!А те що даун піде з ПР то не велика біда ....


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат