Буде бій   за крісло мера Берегова

25.05.2013 12:59 ПОЛІТИКА

Вже через тиждень у Берегові відбудуться вибори мера. Як відомо, колишній мер Іштван Гайдош став депутатом Верховної Ради, тому мерське крісло залишається порожнім.


Реальна боротьба за посаду міського голови точиться між трьома кандидатами: Золтаном Баб’яком, Ольгою Бізілею та Гейзою Оро­сом. Перший є погодженою кандидатурою від ПР та «демократичними угорцями», Бізіля є людиною Балоги, а Орос представляє «культурних угорців».

Як відомо, Берегово специфічне місто області й тут актуальною є проблема подвійного громадянства, яка може стати причиною зняття з виборів. Нещодавно в   кількох закарпатських Інтернет-ЗМІ з’явилася інформація щодо подвійного громадянства деяких кандидатів на посаду міського голови Берегова. У цій ситуації переживати може майже кожен із кандидатів на посаду міського голови міста Берегова, адже з усіх державну перевірку пройшов лише Баб’як, який працює на державній службі. А от його конкуренти можуть стати об’єктами ретельнішого зацікавлення спецслужбами.

Стало також відомо, що днями на Берегівщину завітав голова «ЄЦ» Балога, який мав зустріч із керівництвом партії KMKSZ. Швидше за все, обговорювалося питання можливого зняття кандидатури на посаду міського голови Ольги Бізілі на користь Гейзи Ороса (кандидата від KMKSZ). Або навпаки, Балога міг переконувати угорців зняти Ороса на користь Бізілі. Однак у будь-якому разі тут очевидна корисливість клану Балог, і берегівці навряд чи поведуться на такий союз: Бізіля заплямована балогівщиною, а Орос так і не афішував, з ким би він міг тягнути господарство міста у випадку його обрання мером, тобто, не представив достойної команди. Крім того, він доволі радикальний угорець, та варто враховувати, що Берегово наполовину україномовне, тож україномовна частина міста навряд чи захоче підтримувати Ороса.

Коментарі :


26.05.2013 12:49 антифілолог

Так йому й треба! :)


25.05.2013 15:49 Філолог

Прізвище Бабяк пишеться без апострофа!!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат