Найбагатшою серед родин   чиновників є сім’я   Арбузова  

10.05.2013 19:37 ПОЛІТИКА

Найбагатшою серед родин чи­новників є сім’я першого ві­це-
пре­м’єр-міністра Сергія Ар­бу­зова. Про це свідчить рейтинг видання Forbes.ua. Як пише видання, за 2012 рік дохід родини Арбузова в 6,5 разу перевищив його власний і становить 13,4 млн. гривень. В основному це дивіденди і відсотки.


У першій трійці рейтингу, крім родини Арбузова, опини­лися сім’ї харківського губерна­тора Михайла Добкіна і міністра оборони Павла Лебедєва, пише видання. Їхній дохід становив10,2 і 4,3 млн. грн. Звідки такі суми, декларанти пояс­нювати відмовляються. «Це ди­віденди і відсотки. Всі дані вка­зані в декларації. З усіх сум спла­чено податки. Тему сім’ї та доходів я би коментувати не хотів», — коротко пояснив Добкін.

У рейтинг також потрапили сім’ї голови Ради міністрів Кри­му, п’яти губернаторів, дев’я­ти міністрів, чотирьох співробітників АП та керівника НБУ Ігоря Соркіна.
У 15 з 20 випадків головні добувачі — саме родичі впливових чиновників. Менше за дружин, наприклад, заробляють міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник (у нього немає будинку, зате в його дружини є катер), радник президента Юрій Каракай.

Серед чиновників, які заробляють більше своїх родичів — Добкін, міністр освіти і науки Табачник, глава НБУ Соркін, заступник голови Адміністрації Президента Рафальський та губернатор Черкаської області Тулуб.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат