Закарпатські депутати готуються до передноворічної сесії

admin 20.12.2012 08:54 ПОЛІТИКА

19 грудня   на засідання постійних комісій депутати облради   завершили   обговорення   матеріалів   і проектів рішень до порядку   денного   другого пленарного   засідання   ХІ сесії   облради.

Так, зранку провели свої засідання дві комісії: з питань розвитку туризму та рекреації (Д.Андріюк) і   з питань територіального та земельного устрою, агропромислового комплексу і розвитку села (В.Трикур). Відтак,   до розгляду   матеріалів   сесії   приступили члени інших   комісій:   з питань екології та використання природних ресурсів (М.Цірик), з питань охорони здоров»я (В.Смоланка),   з питань бюджету (В.Брензович).
Серед актуальних питань, які були предметом обговорення сьогодні, як і вчора,   - зміни до   вже діючих   галузевих програм у   сфері   охорони здоров’я, туризму, культури, транскордонного співробітництва, соціального захисту   населення,   майнових питань.
  Та особливий інтерес викликав у депутатів саме цих комісій проект   обласного бюджету   на 2013 рік, де загальний обсяг доходів прогнозується в сумі 2 млрд. 729 млн. 235,3 тис. грн., а обсяг надходжень (без трансфертів) до загального фонду - в сумі 287 млн. 622,8 тис.грн. та спеціального – 39 млн. 509,6 тис. грн. Найвагомішим джерелом доходів головного плану утворення і використання фінансових ресурсів є податок на доходи фізичних осіб.
Уважно вивчили депутати   і внесення змін до обласного бюджету на 2012 рік. Цим проектом рішення збільшено обсяг доходів обласного бюджету на     21 млн. 905,2 тис.грн. за рахунок: додаткової дотації з державного бюджету на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів у сумі 9 млн. 427,0 тис.грн., дотацію розподілено між головними розпорядниками коштів обласного бюджету та райміськбюджетами;субвенції з державного бюджету на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення тощо.
  Аргументовані   відповіді   до   зауважень, пропозицій   і запитань депутатів   подав начальник головного фінансового управління ОДА Петро Лазар.
  Йшлося на засіданнях і про   програму діяльності громадських організацій області, які потребують соціального захисту, на 2013 рік. Її ухвалення сприятиме   забезпеченню соціальної справедливості, здійсненню всебічного захисту прав членів організацій, сприянню в наданні їм допомоги.
Розглянули уважно депутати й інші пропоновані проекти рішень.  
    20 грудня, згідно з регламентом, відбудеться засідання президії обласної ради, яка визначиться з порядком денним пленарного засідання XI сесії облради.

admin


За матеріалами Прес-служби Облради

ТЕГИ : Обласна радаЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат