Нова Рада, нова зрада

Відділ політики 14.12.2012 16:48 ПОЛІТИКА

Запрацювала Верховна Рада нового скликання. Нові депутати довели, що нічим не гірші «папєрєдніків»: мордобій за мордобоєм. Щоправда, наразі в парламенті є націоналісти зі «Свободи». На відміну від колишньої опозиції, яка жувала соплі, тоді як провладні сили в попередній Раді затверджували чи не довічне панування Росії на Чорному морі й витісняли українську мову з вжитку, «свободівці» за найменшого натяку на обмеження українськості валять недругам у пики.

Власне, з першого ж дня хлопці зі «Свободи» спиляли паркан навколо парламенту, бо не личить обранцям огороджуватися від народу. А потім дали зрозуміти всім колегам, що Україна понад усе і якщо хтось проти, то може і в чоло дістати.

ТАБАЛОВЩИНА

Привід заїхати в пику опонентові з’явився вже у перші хвилини засідання нової Ради. Як виявилося, лідер опозиціонерів Сеня Яценюк в обмін на спонсорство виборчої кампанії завів у Раду під своїми прапорами «Фронту змін» двох бізнесменів із Кіровоградщини: батька і сина Табалових. Табалови володіють чи не третиною хлібозаводів України. Зайшовши в Раду, вони відразу перекинулися до «регіоналів», ставши першими парламентськими «тушками» нового скликання. Цього було достатньо, щоб активна частина опозиційних депутатів від «Свободи» кинулася на Табалових і копняками їх прогнала із зали. Однак трохи пізніше виявилося, що картки депутатів-вигнанців голосують синхронно з картками «регіоналів». Тоді вже почалося масове «махалово» кулаками зі всіма елементами акробатики та східних єдиноборств. При цьому всьому на передовій були звичайні хлопці зі «Свободи», тоді як Віталій Кличко, на руки-кувалди якого сподівався народ, скромно стояв збоку. На своє виправдання він сказав, що його кулаки прирівняні до ядерної зброї. Одним словом, якщо хтось голосував за Кличка, щоб побачити на дурняк кілька боксерських хуків у його виконанні, то дуже помилився. Виходить, що ще не на часі використання стратегічної зброї для захисту інтересів народу або хоча би своїх колег.

До речі, провладні фракції таки були трохи налякані агресивними діями «свободівців». Ввечері в середу фракція Партії регіонів розповсюдила заяву, у якій назвала дії опонентів «тарзанівщиною», мовляв, народ вас обирав закони ухвалювати, а не столами скакати. Однак згодом «регіонали» зрозуміли, що народ давно бажає рішучих дій від опозиції і чимбільше «фінгалів» під очима кнопкодавів, тому вирішили, що в четвер зранку діятимуть рішуче і застосують кулаки. Нардеп від опозиції Андрій Парубій у перші хвилини четвергового засідання на своїй сторінці у Facebook написав, що провладні депутати намагаються перебити опозицію фізично, але опозиціонери тримаються. У четвер дійсно пролилося більше крові, й «Свободі» вже не вдалося нічого вдіяти з тим, що «регіонали» зламали комуняк на свою користь і без проблем зробили пенсіонера-«регіонала» Рибака спікером Ради, комуніста-митника Калетника його першим заступником, а другого заступника підкинули «свободівцю» Русланові Кошулинському, який був помічений в приязному спілкуванні з нашим Шуфричем та ще кількома «регіоналами».

ОДНОРАЗОВИЙ ВИРІБ

До речі, за обрання спікером «регіонала» Рибака дружно проголосували двоє братів Павло Балога та Василь Петьовка. Павло Балога взагалі ще в середу ввійшов до фракції Партії регіонів, а Балога старший повідомив, що рішення прийме за кілька місяців. Так от, Павло, коли побачив, як опозиціонери віддубасили «тушок» Табалових, уже в четвер оголосив, що виходить із фракції Партії регіонів. Тобто, «регіонали» використали його як одноразовий виріб для голосування за Рибака і відфутболили. Жоден із депутатів не отримав стільки комічних епітетів із боку журналістів, політологів і колег-депутатів, як Павло Балога, який виконав блискавичний цирковий номер під куполом парламенту. Все в дусі Балог.

А цим братам ще потрібно буде пояснити виборцям, як так сталося, що під час виборів Балоги опонували провладним кандидатам і оперували в кампанії виключно опозиційною лексикою, а тепер голосують разом із «регіоналами». «У мене вже є улюблений депутат ВР, за яким буду стежити, вирізати про нього замітки з газет, полювати за автографами тощо. Це — Павло Балога. Вчора він увійшов до фракції Партії регіонів, а сьогодні вже вийшов. Невловимий як атом чи сперматозоїд», — написав на своїй сторінці у Facebook головний редактор сайта «Владомір», який моніторить діяльність влади і, зокрема, нардепів. Тож тепер балогівці під особливим прицілом. Шкода тільки закарпатців, які повірили клоунам.

А Рада ще встигла обрати прем’єр-міністром того ж таки Азарова і пішла на перерву до вівторка. Тепер Україна має повний комплект владної еліти: Янукович—Азаров—Рибак. Таке наше обличчя.  

Відділ політики

ТЕГИ : вибори 2012

Коментарі :


15.12.2012 18:33 СНАЙПЕР  

Читаю оце недавно,що пану януковичу з малоі буковки будують і вже побудували басейн там,в Межигіррі!Деякі дописувачі пишуть,щоб воно там втопилося!Це "доброжелатєлі"!А я отаке собі думаю,що ви всі хочете від пацана,йой - пахана - воно все дитинство по тірмах та лагерях,тепер дайте йому на старості літ пожити трошки для себе...Ясно,що я сміюся!Дивує лише одне - нахрена оте все януковичу....І ще одне!Дуже боіться за сво життя!Кругом охорона,встановили якісь ракети!!!????Вітьок!Ти що такий перестрашений!Будеш мати час почитай якусь книжку - довідник -хто є хто!Там все описано,щоб ти,друже,більше на обзивав Ахматову - Ахметовою,і не говорив,що Чехов А.П. - украінський поет!!!???Стидоба!А взагалі ,пан янукович трохи такий забавний кентюха!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат