Верховна Рада ухвалила бюджет на 2013 рік

admin 06.12.2012 13:05 ПОЛІТИКА

Рішення "схвалити" відповідний законопроект підтримали 242 народних депутати з 351 зареєстрованого у сесійній залі.

Партія регіонів дала 187 голосів, "БЮТ-Батьківщина" – 0, НУНС – 5, Компартія – 0, "Народна партія" – 20, "Реформи заради майбутнього" – 19, позафракційні – 11 голосів. (Поіменно з результатами можна ознайомитися тут.)
Після цього спікер Володимир Литвин оголосив перерву до 11:20 на вимогу фракцій "БЮТ-Батьківщини" й НУНС.
Литвин запросив керівників фракцій до себе в кабінет для обговорення урочистого закриття сесії та роботи Верховної Ради 6 скликання.
Перед голосуванням представник "Батьківщини" Юрій Кармазін, заявив, що напередодні подав до парламенту і розіслав усім депутатам поправки до проекту бюджету на 17 сторінках, однак порівняльної таблиці в четвер вранці депутатам не роздали.
Однак жодної поправки розглянуто не було, як і сам проект по суті. Законопроект схвалили "з урахуванням доповіді голови комітету і пропозицій, які були викладені в доповіді".
Опозиціонер Арсеній Яценюк перед тим заявив, що даний проект бюджету є непрофесійним і неефективним.
Також комуністка Алла Александровська заявила, що фракція КПУ підтримала б владний бюджет, якби він захищав інтереси громадян.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів затвердив проект закону "Про держбюджет на 2013 рік" і вніс його до парламенту 3 грудня за декілька годин до того, як президент відправив уряд у відставку у зв’язку з обранням його членів до парламенту.
Згідно з документом, дефіцит держбюджету в 2013 році встановлено у сумі 50,4 млрд гривень, доходи передбачаються на рівні 361,5 млрд гривень, а витрати - 410,7 млрд гривень.
Ціна на російський газ у бюджеті на наступний рік закладена у розмірі 421 долар, прогноз ВВП 3,4%, а інфляція передбачається на рівні 4,8%.
"Українська правда"

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат