Вибори в Україні стали шедевром обману (+ДОПОВНЕНО)

admin 30.10.2012 12:07 ПОЛІТИКА

Член німецького Бундестагу від ХДС та спостерігач від ОБСЄ Юрген Клімке вважає, що маніпуляції з парламентськими виборами в Україні здійснені ще до їх проведення.

Про це він заявив в коментарі Hamburger Abendblatt, пише "Тиждень".
"Вибори в Україні були шедевром обману. На дільниці, де я був спостерігачем, не було очевидних фальсифікацій, голосування пройшло гладко і без обмежень. Не зважаючи на це вибори ще до проведення були вміло підірвані та визначені", - зазначив він в коментарі.
Як відомо, спостерігачі від ОБСЄ в попередньому звіті вказали на зловживання адмінресурсом на виборах в Україні, відсутність збалансованого висвітлення кампанії в ЗМІ та вплив економічних груп на політичну обстановку.
Спостерігачі ПАРЄ відзначили "олігархізацію" виборчого процесу в Україні.

pravda.com.ua
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Спостерігач: Україна навчилася проводити вибори так, щоб ніхто не бачив порушень

Україна навчилася добре технічно проводити вибори, щоб закордонні спостерігачі не бачили масових порушень у день голосування.
Таку думку в інтерв’ю Радіо "Свобода" висловила віце-президент Національного фонду демократії Надя Дюк, яка прибула в Україну як учасниця делегації американських спостерігачів.
"Українці технічно вміють проводити вибори, щоб міжнародні спостерігачі не побачили масових порушень на своїх очах. Але загальний фон не був добрим", - сказала вона.
Дюк додала, що українці, з якими вона говорила, готові мати реальні партії, щоб вони представляли їхні інтереси, але є ще "фінансові зацікавлення, бізнесові інтереси, є політики, котрі ув’язнені".
"Це, на жаль, не створює добрий шлях для більшості українських громадян, що хотіли би мати нормальну політичну культуру в цій країні", - сказала політолог.

"У день виборів… ми отримали багато звітів від різних громадських організацій, від політичних партій про порушення. У день виборів ми спостерігали за голосуванням на 160 дільницях", - сказала Дюк.
Вона додала, що особисто побувала в Донецьку.
"Всі дуже нервували, коли бачили, що ми є, щось шепотіли по телефонах, коли ми приходили. Явних порушень ми не побачили. Бачили багато бюлетенів, як виглядало, більше ніж потрібно на деяких дільницях. Стояли білі мікроавтобуси, але не можна було довести, що вони привезли людей на "карусель", я думаю, це більш досвідчені організації в Україні можуть довести", - сказала вона.
Дюк відзначила, що Комітет виборців в Донецьку "виявив дуже багато порушень, були навіть бійки, які ми самі не бачили, про них чули".
"Я думаю, що Заходу не можна замилювати очі. Для української влади було важливо показати, що вибори були добрі, але більшість тих, хто приїхали спостерігати, особливо з західних країн, знають, що таке справжні вибори і вони бачать, що їх в Україні не було цього разу", - сказала вона.
"Це крок назад, у 2010 році, в 2007 році були вже кращі вибори в Україні. Дуже шкода, що українські громадяни не мали таких виборів цього разу", - підсумувала Дюк.
pravda.com.ua
+++++++++++++++++++++++++++++
Підкуп виборців побив рекорди - КВУ

У Комітеті виборців України констатують, що під час парламентських виборів було зафіксовано рекордну кількість фактів підкупу виборців.
"Ніколи на виборах в Україні стільки фактів підкупу ми не фіксували", - сказав голова КВУ Олександр Черненко під час дискусії за підсумками виборів в посольстві Німеччини, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
Він зазначив, що вибори, які відбулися в неділю, не наблизили країну до демократичних стандартів, оскільки на всіх стадіях виборчого процесу зафіксовано низку проблем.
Зокрема, за словами Черненка, сформовані комісії не були збалансовані, підрахунок голосів у деяких округах досі затягується, за мажоритарними округами зафіксовано багато фактів підкупу виборців.
Голова КВУ наголосив, що наразі немає підстав вважати, що порушення, які були в день голосування, можуть вплинути на результати.
Однак, за його словами, на підсумки виборів можуть суттєво вплинути порушення під час підрахунку голосів.

pravda.com.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат