Віддамо свій голос за добротворця і яскраву особистість!

25.10.2012 19:43 ПОЛІТИКА

Фінішує виборча кампанія, мабуть, найбрутальніша за роки незалежності України. 28 жовтня, в неділю, виборці віддадуть свої голоси за ту чи іншу політичну силу, того чи іншого кандидата-мажоритарника. Скільки з них проголосує за майбутнє України, а скільки за сміття України — покажуть результати виборів.


Найскладнішою в нашій області є ситуація в Ужгородському мажоритарному окрузі № 68. Лідером у гонці, як і очікувалося, тут є Сергій Ратушняк — відомий політик, менеджер і господарник, колишній успішний мер Ужгорода, представник середнього бізнесу, не член жодної з партій, самовисуванець.

Якщо інші кандидати в депутати по цьому округу є щедрими обіцяльниками (ціну цих обіцянок люди вже знають), а окремі з них вдаються до масового підкупу виборців, то С. Ратушняк не словом, а ділом багаторазово підтвердив своє вболівання за долю Ужгорода й ужгородців. Він є добротворцем за натурою, покликом душі, перелічити всі його корисні для ужгородської громади справи в короткому матеріалі неможливо. Та все ж варто нагадати окремі світлі сторінки в історії Ужгорода, пов’язані з його багатогранною добротворчою діяльністю. Це, зокрема, вдале проведення реконструкції й облаштування проспекту Свободи та вулиці Легоцького, відродження місця відпочинку ужгородців — Боздоського парку, спорудження Боздоського мосту, створення першого в Україні вищого навчального закладу на муніципальній основі (нині Закарпатський державний університет), будівництво однієї з найкращих в Україні гімназії європейського зразка, сучасного пологового будинку, встановлення в різних районах міста близько 40 дитячих і спортивних майданчиків, реставрація визначної пам’ятки історії, архітектури і мистецтва ХІ—ХV ст. — Горянської ротонди та ін.

У зв’язку з цим постає питання: на тлі зробленого С. Ратушняком чим можуть похвалитися інші кандидати в депутати?

Як свідчать факти, характер С. Ратушняка не дозволяє йому сидіти склавши руки, коли справа стосується потрібних для громади справ; незважаючи на перешкоди і переслідування, він продовжує творити добро людям. Його ініціатива та грандіозний проект створення в Ужгороді аквапарку і започаткування його будівництва — хіба це не достойний глибокої пошани, щирої вдячності й активної підтримки всіх ужгородців почин? Віримо, що підступні дії заздрісників і нікчем, які вкотре хочуть позбавити ужгородців жаданого й необхідного для міста та району центру відпочинку й оздоровлення, в тому числі для дітей, не зупинять його, а громаду міста згуртують для гідної відсічі її недругам.

Парламентарій повинен володіти такими рисами, як принциповість, мужність, сила волі. Діяльність С. Ратушняка підтверджує, що він — випробуваний борець за правду, здатен тримати важкі удари і завдати контрударів, захищати права, свободи й інтереси простих людей від свавілля чиновників, псевдоправоохоронців, владоможців будь-якого рангу. Талант лідера, загострене почуття справедливості, вміння відстоювати свою позицію, націленість на боротьбу з неправдою і злом — усе це становить харизму яскравої особистості, якою є Сергій Ратушняк. Хто з сучасних політиків, лідерів політичних і громадських організацій, державних службовців усіх рангів нашої області, в тому числі тих, котрі нині прагнуть потрапити під дах Верховної Ради України, може зрівнятися з ним за харизмою? Хто з них, крім Ратушняка, здатний вичавити з себе раба, встати з колін, не гнути шию перед владною бандократією? Невипадково, одна з його передвиборних (і життєвих) позицій: «У разі зради народних інтересів — найвища міра покарання!». Жорстоко, але справедливо! Він — людина безкомпромісна, принципова, не зв’язана партійними ланцюгами, має честь і гідність, тому не піде проти сумління на співпрацю з крутіями, зрадниками народних інтересів, шахраями.

Додамо до цього, що С. Ратушняк — патріот Ужгорода, краю, всієї України на противагу вдаваному, галасливому, пустозвонному фальшивому, побудованому на самознищенні або знищенні своїх же одноплемінників — розумних і чесних особистостей — патріотизму. Його патріотизм — робити добро людям, залишити слід на землі, дбати про добробут міст і сіл краю, держави, і цей свій діяльний патріотизм він довів багаторічною самовідданою працею та вагомими здобутками.

Сергій Миколайович мислить глобально, державними категоріями, добре знає проблеми України, області, Ужгорода й району і готовий їх успішно розв’язувати. Про це свідчить його програма кандидата в депутати Верховної Ради України, яка виділяється серед інших глибоким розумінням всеукраїнських і регіональних проблем, шляхів виходу держави з кризи, розвитку її соціально-економічного і політичного життя. Її важливою складовою і засадничою умовою майбутніх змін є ліквідація диктатури злодіїв, чиновницького свавілля, пограбування України і українців олігархами, злочинними кланами, місцевими князьками.

Не можна не погодитися з думкою С. Ратушняка про те, що основна боротьба українського народу полягає в тому, щоб змусити кошти, які заробляє суспільство, працювати на кожного з нас, а не на купку кланів. А для цього слід у жодному разі не підтримувати клани та їхні висуванців у депутати Верховної Ради України, в тому числі на Закарпатті та в Ужгородському виборчому окрузі №   68.

Закликаю всіх небайдужих до долі Ужгорода, району, краю, держави віддати свій голос за Сергія Ратушняка — добротворця, патріота, яскраву особистість.

Павло Федака, доктор історичних наук, лауреат Всеукраїнської премії ім. П. Чубинського та просвітянської премії ім. А. Волошина, Почесний громадянин Ужгорода.

ТЕГИ : вибори 2012

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат