Вісті з фронтів

21.09.2012 18:26 ПОЛІТИКА

«Балогівська сім’я роздає по 100—200 гривень, поїть дешевим вином, влаштовує концерти...»

Передвиборна кампанія вступила в досить активну стадію. Розуміючи ціну мандата як імунітету від покарання за злочини, балогівські кандидати починають витрушувати власні засіки. Цього тижня терпець увірвався навіть кандидатам від провладної Партії регіонів, які розповіли про масові підкупи виборців своїми опонентами від клану Балог.


Депутат Закарпатської обласної ради, кандидат у депутати від «регіоналів» по округу № 71 з центром у Хусті Степан Деркач дав прес-конференцію, на якій відкрито розповів про брудну передвиборну кампанію балогівців. «Клан Балог використовує принизливі технології — підкуп, залякування виборців. Від імені своїх представників, помічників і загалом жителів у межах 71-го округу кажу про ті речі, які зараз відбуваються. Мафіозні балогівські структури хочуть диктувати свої умови щодо політичного процесу, курсу Закарпаття, розвитку нашого краю, — висловлюється Деркач. — Вони мігрують з однієї партії в іншу тільки для того, аби прикрити свій накрадений капітал, вдягаючи маску цінностей, начебто стратегій, що впливають на розвиток нашої держави, а насправді грабують наш народ, залякують людей, не дають розвиватися».

Деркач наводить приклад: у сільських радах, школах з’являється кандидат від кланової сім’ї з одним питанням, мовляв, що вам потрібно, чого вам не вистачає? Цим усім і, звісно, грошима він створює про себе ілюзію політика, який начебто хоче змінити на краще долю нашого Закарпаття. Якщо проаналізувати цього кандидата, то можемо з’ясувати, що в нього за плечима нема політичного минулого, жодного бачення розвитку нашого Закарпаття і держави не висвітлено цим кандидатом, тому що нема чого висвітлювати, є лише одна жадоба — долучитися до державної годівниці, прикритися депутатською недоторканністю і відстоювати інтереси кланової сім’ї, яка вже пустила метастази в нашому суспільстві.

«Тому закликаю виборців, всіх жителів Закарпатської області не «клювати» на ті «подачки» — 100—200 гривень. Розділіть ці гроші на 5 років і отримаєте на день по п’ять-шість копійок. Це принизливі методи, які вони використовують. Це математичний підхід із урахуванням кількості людей, які зараз живуть у Закарпатті, вони визначають відповідального за ту чи іншу вулицю, збирають копії паспортів та ідентифікаційних кодів для підсилення вагомості цього процесу залякування людей, — розповідає депутат. — Такі методи вони застосовують протягом десяти років по відношенню до людей, які через певні фактори і соціальне становище думають не про політичну ситуацію і розвиток держави, а про те, як заробити на шматок хліба».

Степан Деркач звертається і до правоохоронних органів, аби вони також активно відстежували всі ганебні явища, які ми зараз бачимо, про які між собою говорять люди, але не публічно, бо бояться за своє життя, життя своєї родини і долю своїх дітей.

Увірвався терпець і в кандидата від «регіоналів» Івана Бушка, який цієї середи звернувся з листом-заявою до правоохоронних органів свого 73-го округу з центром у Виноградові та Закарпатської області, в якому йшлося про те, що у Виноградівському районі грубо порушуються вимоги Конституції України в частині проведення виборчого процесу. У листі, зокрема, зазначено, що на порушення законів представники деяких   кандидатів у депутати, їхні агітатори та інші довірені їм особи роблять дворові обходи в населених пунктах району. Вказані особи при обходах ведуть журнал обліку, в якому записують анкетні та паспортні дані, контактні телефони виборців. Вказані дані виборці завіряють своїм підписом у журналі обліку.

«Враховуючи, що паспорт громадянина посвідчує його особу та є офіційним документом для цивільно-правових відносин, вони спонукають громадян усною угодою до голосування за кандидата в народні депутати України, що є грубим порушенням закону та прав громадян. Не виключено, що виборцям обіцяють певну винагороду, за яку їм треба прозвітуватися», — йдеться в листі.

Далі Іван Бушко наводить конкретні прізвища людей, які роблять дворові обходи, ведуть облік у спеціальному журналі та спонукають голосувати за Івана Балогу.

Із викладеного вище напрошується висновок про те, що в районі готується основа для масового підкупу голосів виборців. Саме це і зазначив у своєму зверненні до правоохоронців Бушко, додавши: «У зв’язку з цим просимо Вас провести ретельну перевірку за даними фактами, встановити суб’єктів виборчого   процесу та інших осіб, причетних до даних незаконних дій. У випадку виявлення підкупу громадян порушити щодо винних осіб кримінальну справу».

Тривають підкупи виборців балогівцями і в окрузі № 72 на Тячівщині. Ми вже повідомляли про продуктові набори від двоюрідного брата Балог Василя Петьовки. Так от, той не зупиняється. До правоохоронних органів днями надійшла чергова заява від мешканця Тячівського району про те, що в районі зафіксовано факт роздачі шкільного приладдя та обладнання для дошкільних закладів від кандидата Петьовки. Про це повідомили в управлінні МВС України в Закарпатській області.

Зокрема, згідно з заявою, в селі Новоселиця Тячівського району роздавали ранці зі шкільним інвентарем дітям-першокласникам, а в дитячі заклади смт Дубове та в селі Калини завезли дитячі ліжка й матраци, в селі Красна на адміністративних будівлях сільської ради та амбулаторії замінено вікна та вхідні двері. І все це від Петьовки. Міліція проводить розслідування за цими фактами.

Цікаво розгортаються події й у окрузі № 68 з центром в Ужгороді. Тут відразу два кандидати від Балоги ведуть активну кампанію: гуморист Чучка та лікар Смоланка. Причому, якщо Смоланка зі своєю агітацією видає газету 50-тисячним накладом, то Чучка — на кілька тисяч більшим. Зрозуміло, що довго Балога не зможе фінансувати обидвох, бо це завеликі витрати, тому незабаром хтось із них повинен зняти свою кандидатуру на користь іншого. Гуморист ну дуже хоче, щоб вибір упав на нього, і навіть у своїй агітці понаписував цифри, що за нього готові проголосувати понад 30 % виборців, що удвічі більше, ніж за Смоланку. Чи подіє ця брехня на Балогу — невідомо, бо той би волів протягнути в парламент лікаря. Однак у лікаря починають здавати нерви. Днями друзі Смоланки змушені були давати прес-конференцію, на якій переконували, що Смоланка — хороший лікар та душевна людина, але так і не змогли переконати журналістів, чи виграють від того Ужгород і область, якщо хороший лікар стане балогівським кнопкодавом.

Ось лише цитати з прес-конференції друзів Смоланки.

Юрій Андрашко: «Він (В. Смоланка) довго думав стосовно виборів, і певно таки вирішив взяти на свої плечі цей тягар. Це його справа. Але мені здається, що цього бруду досить».

Юрій Анжюк: «Особисто я не знаю, добре він (Смоланка) робить (балотуючись до Верховної Ради) чи ні. Я його попереджав, що там страшне середовище».

Відповідь напрошується сама: Смоланка потрібен ужгородцям і всім закарпатцям тут як лікар. І було великою помилкою йому йти в це «страшне середовище», де доводиться прикривати зад клану Балог. І саме цей клан вдається до аморальних технологій із підкупом. Окрім того, інформаційні сайти області повідомили про те, що Балоги запросили в Закарпаття групу скандально відомого на всю Україну «чорного піар-технолога» Володимира Петрова, який, як він сам каже, займається організацією провокацій. «Клан відчув, що «продуває» вибори і що більше немає ніяких інших шансів перемогти конкурентів, ніж наймати медіа-кілерів», — пишуть Інтернет-видання.

«Якщо необхідно було зруйнувати чиюсь репутацію безглуздою витівкою або провокацією, на цю справу підключали саме Петрова. Петров визнає, що за гроші робить усе і робить на тих, хто сьогодні більше заплатить. Сам про себе Петров каже так: «…Моя деятельность и мои действия доставляют людям такие проблемы и дискомфорт, которые может доставить только человек с определением «мудак». Поэтому, когда мне говорят «Ты мудак», я с этим соглашаюсь и отвечаю «Да, я мудак». В принципе, это моя работа — быть мудаком. Я этим зарабатываю себе на хлеб». Балогам для кампанії потрібні мудаки?

ТЕГИ : вибори 2012

Коментарі :


22.09.2012 15:03 Совiсть

Молодец Деркач !!!!!!! Правду каже за банду Балог - балега . Люди не допустiть бандитiв до Влади !!!!!!!!!!!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат