Останнє китайське попередження для родини Балог

18.09.2012 14:46 ПОЛІТИКА

24 серпня колишній міністр із надзвичайних ситуацій та один із теперішніх претендентів на парламентський мандат Давид Жванія подарував учням школи н. п. Троїцьке Біляївського району 275 комплектів шкільної форми.

При цьому в комплектах шкільної форми містилися листівки з зображенням самого Давида Жванії, який балотується по цьому округу. Після цього Сергій Шумський (кандидат по цьому ж 140-му округу від Об’єднаної опозиції) звернувся до Одеського окружного адміністративного суду із позовом щодо дій Давида Жванії, оскільки вони не відповідають закону про вибори.

Цікаво, що суд першої інстанції не визнав Давида Жванію винним у порушенні закону, оскільки, за словами його довіреної особи — екс-керівника Одеського обласного УМВС Михайла Яцкова, цього дня кандидат був за кордоном і не міг брати участі в цих заходах. Не переконали суддів навіть надані Сергієм Шумським фото- і відеозаписи участі Давида Жванії у врученні подарунків, а також інформація про здійснений подарунок на самому сайті Давида Жванії. Однак 30 серпня Одеський апеляційний суд на своєму засіданні за участі представників обох сторін, а також третьої сторони — директора Троїцької ЗОШ І—ІІ ступенів Галини Проскуріної — розглянув справу і постановив: «Вважати встановленим факт порушення кандидатом за 140-м виборчим округом Жванією Давидом Важаєвичем п. 13 ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України», що виразилося у безоплатному наданні 24.08.2012 кандидатом у народні депутати України за 140-м виборчим округом Жванією Давидом Важаєвичем 275 комплектів шкільної форми учням Троїцької загальноосвітньої школи І—ІІ ступенів Біляївського району».

ЗВИНУВАЧЕННЯ ЖВАНІЇ — ДИТЯЧИЙ САДОК У ПОРІВНЯННІ З ПІДКУПАМИ ВИБОРЦІВ «ЄЦ» У 2010 РОЦІ

У цьому контексті варто пригадати вибори до місцевих рад, що відбулися у 2010 році на Закарпатті. Тоді балогівський «ЄЦ» за кілька тижнів до народного волевиявлення не набирав і 5 відсотків. Експерти одностайно дивувалися аж занадто пасивній поведінці кандидатів із команди Балоги, які фактично повністю відмовилися від зустрічей із виборцями, вивісили лише кілька білбордів та підготували низку статей і передач у підконтрольних мукачівському клану ЗМІ. Результати ж виборів шокували багатьох. Представники «ЄЦу» не лише отримали більше за інші політичні сили мандатів у обласному парламенті та обрали там свого голову, але також зуміли протягти представників у більшість районних і міських рад краю. Як виявилося, дивовижне перевтілення з відвертого аутсайдера на переможця відбулося не через якесь диво, а завдяки масовому підкупу виборців.

Нагадаємо, що 2 роки тому балогівці з-під самого носа вкрала мандати в БЮТу, «Фронту змін», «Сильної України» та «УДАРу»,
тим самим докорінним чином змінивши справжню сутність народного волевиявлення. Відзначимо, що громадськість краю виявилася не готовою до захисту свого справжнього вибору. Окремі кандидати, звісно, трохи «пошуміли», проте щось довести в суді не змогли…

БАЛОГА — НАСТУПНИЙ НА ВИХІД?

Загалом у Давида Жванії та Віктора Балоги є чимало схожого. Обидва політики свого часу були близькими соратниками екс-президента Віктора Ющенка, а потім зраджували його. Вони разом також брали активну участь у помаранчевій революції, кілька разів обиралися народними депутатами, очолювали Міністерство з надзвичайних ситуацій, займалися бізнесом. Останніми роками і Жванія, і Балога шукали політичного даху в таборі Партії регіонів. З огляду на все вищезазначене й методи ведення виборчої кампанії в них однакові. Рішення Одеського апеляційного адміністративного суду щодо визнання Давида Жванії винним у підкупі виборців — тривожний дзвоник для родини Балог. Зважаючи на максимальні апетити та мінімальні можливості («ЄЦ» вирішив не йти за партійними списками та виставив аж 9 кандидатів — Авт.), відверту опозиційність до Президента України та уряду (в якому, зазначимо, Віктор Балога все ще числиться — Авт.), спокуса повторення шляху 2010 року для сім’ї величезна. Балоги це розуміють і готуються йти ва-банк. Інакше вони просто програють вибори. Але тепер за подарунками та конвертами будуть уважно стежити опоненти...

Буквально в четвер прес-служба Партії регіонів розповсюдила інформацію про те, що в Тячівському районі Закарпатської області зафіксовано факт роздачі продуктових наборів від кандидата по мажоритарному округу № 72 Василя Петьовки.

За даними управління міліції, 12 вересня 2012 року о 19.45 із заявою до райвідділу міліції звернувся мешканець селища Солотвино Тячівського району з заявою про факт роздачі продуктових наборів від одного з кандидатів у народні депутати. Зокрема, згідно з заявою, яку подав житель Солотвина, ще 7 вересня поточного року о 17.00 депутат Солотвинської селищної ради Василь Она, пенсіонер, мешканець смт Солотвино, на користь кандидата в народні депутати України по мажоритарному виборчому округу № 72 Василя Петьовки роздавав мешканцям смт Солотвино картонні коробки з продуктовими наборами. У коробках, за даними свідків, були по 1 пляшці горілки, вина, олії, 1 пачка рису, муки, цукру, гречки, розчинної кави, 1 рибна консерва. Наразі, як стверджують в УМВСУ в Закарпатській області, факт задокументовано, по ньому триває слідство.

Нагадаємо, Василь Петьовка — один із лідерів політичної партії «Єдиний центр», народний депутат України від «Єдиного цент¬ру» та кандидат до Верховної Ради України по мажоритарному виборчому округу № 72.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат