Шоколадний музей буде в Закарпатті (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Мукачево.нет 12.03.2012 14:35 ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Таку ідею взялися втілювати двоє ужгородських митців – найкращий український шоколадьє Валентин Штефаньо та скульптор Михайло Колодко.

Першою скульптурою, яку створили разом два майстри, був шоколадний Ференц Ліст. Його презентували наприкінці минулого року з нагоди святкування 200-річчя композитора та подарували Угорському консульству. У свою чергу дипломати передали скульптуру Музичній Академії імені Ф.Ліста в Будапешті.
«Для мене зробити таку фігурку був спортивний інтерес, з такими формами я ще не працював. Було просто цікаво спробувати. І для презентації цього маленького пам’ятника неможливо було знайти кращий матеріал, ніж шоколад», – зізнався Валентин Штефаньо.
Також серед перших експонатів в унікальному музеї будуть шоколадні відповідники бронзових скульптур, які вже прикрашають Ужгород, – Миколайчик та Свободка, а також бравий солдат Швейк – герой Ярослава Гашека, якому цього року виповнюється 100 років.
«Ідея створення музею полягає в тому, щоб розставити акценти в історії Закарпаття через скульптури, створені на межі жартівливого і серйозного, і щоб ці акценти запам’яталися як 5-річній дитині, так і батькові, який прийде з тією дитиною», – пояснив скульптор Михайло Колодко.
Загалом, планується, що перша експозиція буде представлена 20 скульптурами.
«Тепер ми зважуємо, як краще зробити: щороку презентувати по 5-6 постатей, чи зробити відкриття одразу повного музею», – зауважив Михайло Колодко.
Він не виключає, що музей може бути пересувним, тобто їздити містами, а шоколадьє Валентин Штефаньо взагалі пропонує робити шоколадні скульптури прямо «на місці».
Потенційно музей шоколадних скульптур в Ужгороді може стати не менш популярним, ніж аналогічні воскові Мадам Тюссо, які функціонують по всій Європі.

Мукачево.нет

ТЕГИ : Валентин Штефаньомузей шоколадуУжгородЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ФОТОРЕПОРТАЖ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат