Ужгород зібрав бджолярів (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Валерія Турок, Роман Ялч, студенти відділення журналістики УжНУ, фото авторів 19.08.2012 20:08 ФОТОРЕПОРТАЖ

 

17-19 серпня пасічники майже з усіх куточків Закарпаття зібралися в обласному центрі аби поділитися з місцевими жителями результатами цьогорічної праці бджіл. З цієї нагоди вже традиційно проводиться ярмарок «Медовий спас», який розташувався на набережній Незалежності.

За словами пасічників, рік видався не зовсім вдалим для бджільництва через надто спекотне літо, однак це зовсім не вплинуло на запропонований на ярмарку асортимент. Близько двох десятків бджолярів хизувалися перед відвідувачами незліченною кількістю різноманітних медових ласощів. Тут можна було не тільки придбати, а й покуштувати мед з акації, ожини, прополісу та різнотрав’я, маточне молочко, прополісне масло, квітковий пилок, медовуху, забрус, пергу, соти та багато іншого.

Пані Софія з села Верхні Ворота вже близько 20 років займається медовою справою й розповідає, що забезпечує медом багатьох клієнтів по всій Україні. «Люди, які добре розуміються в цьому, намагаються купувати мед тут, на Закарпатті».

Як і будь-який ярмарок, «Медовий спас» запропонував ужгородцям не тільки медову продукцію, а й традиційні українські вишиванки, вироби з лози та дерева, саджанці винограду, безліч сувенірів та смачне закарпатське вино. Зголоднілі відвідувачі могли поласувати смачнющим бограчем, шашликом та запашною кукурудзою. «Це дуже цікавий захід,– ділиться враженнями пан Степан, – я із задоволенням подивився на здобутки бджолярів, для своєї сім’ї за 80 гривень теж придбав баночку меду. На натуральне й корисне грошей не шкода! Сподіваюся, подібні фестивалі проводитимуться й надалі».

Закінчується свято символічно, на День пасічника, який відзначається в Україні   19 серпня.

Валерія Турок, Роман Ялч, студенти відділення журналістики УжНУ, фото авторів

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ФОТОРЕПОРТАЖ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат