Як швидко приготувати салат «Мімоза»?

26.11.2025 13:15 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Салат «Мімоза» — це класика української кухні. Така страва має приємну повітряну текстуру та дійсно святковий вигляд. Вона водночас смачна та доволі проста у приготуванні. Салату Мімоза рецепт складається всього з декількох кроків. Водночас ця страва дає змогу створити на власній кухні справжній кулінарний шедевр.

Покрокова інструкція

Це ідеальний варіант для тих, хто любить прості рецепти. Для приготування салату знадобляться такі інгредієнти:

  • морква — 3 шт;
  • яйця — 3 шт;
  • картопля — 4 шт;
  • майонез Торчин® «Європейський» — 250 г;
  • ріпчаста цибуля — 1 шт;
  • консервована сайра (чи інша риба) — 1 банка.

Готується салат так:

  1. Зваріть картоплю в мундирі, моркву та яйця. Після варіння дайте продуктам охолонути.
  2. Очищену й охолоджену картоплю натріть на крупній тертці, викладіть у форму, розрівняйте та злегка намастіть майонезом.
  3. Дрібно наріжте цибулю та викладіть наступним шаром.
  4. Розімніть сайру виделкою та викладіть зверху цибулі. Потім знову нанесіть шар майонезу.
  5. Білки натріть на великій тертці, викладіть і змастіть майонезом.
  6. Натріть моркву на великій тертці, викладіть як наступний шар і також змастіть майонезом.
  7. Жовтки натріть на дрібній тертці та посипте ними верх салату.

Перед подачею поставте салат щонайменше на 1 годину в холодильник. Так смак вашої страви стане ще багатшим.

Поради, хитрощі та варіації

Існують різні смачні рецепти «Мімози». Зовсім не обов’язково обмежуватися лише класичним. Можна взяти сардину, тунця чи іншу консервовану рибу в олії чи власному соку. Під час приготування також варто врахувати такі нюанси:

  • М'якший цибулевий смак. Ріпчасту цибулю можна замочити на 15 хв у гарячій воді з дрібкою цукру. Це зменшить різкість.
  • Запечені овочі. Картоплю та моркву можна не варити, а запекти у фользі при 180 °C. Це додасть легкий карамельний аромат і зробить текстуру ніжнішою.
  • Свіжа кислинка. Додайте натерту половинку яблука сорту Симиренко як прошарок після риби. Завдяки цьому вдасться освіжити салат і надати йому особливого смаку.

Святкові салати можна прикрасити за власним бажанням. Для цього достатньо використати кріп або петрушку як стовбур дерева мімози. За допомогою жовтка вдасться створити його «крону».

Можлива подача

Подати салат можна у прозорій салатниці, аби було видно яскраві шари картоплі, риби, моркви та жовтка. Якщо ж хочеться чогось особливого, використовуйте тарталетки чи порційні стаканчики. У такий спосіб гості отримають персональні порції. Щоб надати ще більш вишуканого вигляду страві, додайте гілочки зелені навколо салату чи посипте зверху дрібно нарізаним кропом.

«Мімоза» — це не просто швидкий салат, а універсальна, смачна та красива страва, яка легко готується, але має дуже вишуканий вигляд. Завдяки класичному поєднанню картоплі, риби, моркви та майонезу вона нікого не залишає байдужим. Ця страва неодмінно стане улюбленим салатом як для святкового столу, так і для повсякденного обіду. Невелика підготовка та правильне охолодження дають ідеальний смак і структуру. Спробуйте та впевніться самі!

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода


НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

 

Оголошення

 

 

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат