Курс євро та долара в Україні – перспективи та умови стабільності

03.04.2024 21:24 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



В останні роки валютний ринок в Україні переживає не найкращі часи, до того ж він постійно у напрузі та на нього впливає велика кількість факторів. На початку весни готівковий ринок валюти оглядатиметься на безготівковий ринок, а також враховуються торги та золотовалютні резерви як ознака стабільності.

Але особлива увага звернена на зовнішні чинники, включаючи міжнародну допомогу та загалом економічну стабільність партнерів. Тому не зайвим буде час від часу оцінювати курс євро в Ужгороді та за можливості купувати валюту. З її допомогою можна не лише зберегти гроші від інфляції, а й вигідно вкласти у ті чи інші справи. Можливо вдасться купити нерухомість чи створити бізнес.

Чинники стабілізації гривні

На позитивні зміни курсу в Україні впливає велика кількість факторів, серед яких:

  1. Позитив від МВФ та партнерів. Виділення нового кредиту у розмірі 880 млн. доларів вирішено на 100%. Це дозволяє фінансувати соціальні витрати та стабілізувати курс. Крім того, проведено всі юридичні процедури з боку Європи щодо виділення 50 млрд євро на протязі наступних 5 років;
  2. Заходи Мінфіну. В умовах невизначеності Міністерство фінансів намагається створити низку заходів, щоб стабілізувати економіку. Наприклад, планується максимізація надходжень до бюджету, а також активується внутрішній ринок запозичень;
  3. Міжбанк та готівковий ринок. Попит перевищує пропозицію, але це суттєво впливає курс. Національний банк покриває проблему, але з'явилися інші гравці. Експортери потребують гривні, щоб вести поточну господарську діяльність, але також спрацювало «закручування гайок» з боку регулятора.

Щоденні обсяги торгів досить низькі і, напевно, не збільшуватимуться в обсягах, тому початок весняного періоду для української економіки та курсу загалом сприятливий.

Де дізнатися про актуальний курс?

Помічником для будь-якої людини, хто хоче дізнатися про актуальний курс, стане портал Rates.fm. Джерелами актуального курсу є:

  • НБУ;
  • комерційні банки;
  • обмінники.

Є можливість вивчити кілька валют, оцінити історію та динаміку руху курсу. Інформація оновлюється з інтервалом 5 хвилин.

Курс валют – це основна інформація на порталі. Додатково є можливість прочитати фінансову аналітику, думку експертів, оцінити такий інструмент, як банківські картки, електронні платежі та кредити. Не зайвим буде передплатити появу нової інформації, включаючи поточний курс. Залежно від змін, користувачі можуть реагувати – купувати або продавати валюту.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат