Спецвзуття: основне призначення та як правильно доглядати

admin 31.03.2024 11:24 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Працюючи на будівельних об'єктах, підприємствах легкої та важкої промисловості, логістичних терміналах тощо необхідно використовувати взуття, виготовлене з урахуванням спеціалізованих ризиків. Це універсальні черевики або чоботи, які здатні надійно захистити працівника від впливу негативних факторів навколишнього середовища.

Сандалії захисні

У магазині Consafety можна купити спецвзуття, спецодяг та різноманітні засоби індивідуального захисту, де широко представлена ​​продукція відомих західноєвропейських та північноамериканських компаній. Все взуття має приємний зовнішній вигляд, а також дає можливість відчути себе повністю та надійно захищеним. Це стильні, зручні аксесуари, які суттєво полегшують роботу в умовах шкідливих та небезпечних виробництв.

Для чого призначено

Насамперед носіння такого взуття уберігає ноги від отримання різних травм. Якщо на заводі або фабриці існує потенційний ризик ударитися про щось тверде або пошкодити стопу будь-яким іншим способом, то захисні черевики стануть елементом екіпірування, без якого неможливо обійтися.

Прийнято умовно розділяти спецвзуття на формене та виробниче. Перше покликане вказувати чи підкреслювати належність до певної професії чи посади. Друге захищає від агресивних чинників робочого середовища.

Робоче взуття для використання на виробництві має захищати від цілого спектру потенційно небезпечних впливів, а саме:

  • проколи, удари, стискування та інші механічні дії;

  • слизька поверхня;

  • часті та критичні температурні перепади;

  • біологічні загрози та хімічні забруднення;

  • електричний струм.

Випускаються робочі черевики з посиленим носком та спеціальною сітчастою устілкою з металу проти проколів. На великих підприємствах, де є виробничі ризики, зазвичай не економлять на засобах захисту, адже від цього безпосередньо залежить безпека та рівень охорони праці.

Догляд та зберiгання 

Черевики робочі шкіряні з металевим підноском

Головний критерійм при виборі робочого взуття — зручність при носінні. Воно не повинно натирати чи давити. Валяні негнучкі вироби бажано купувати на розмір більше. Це пов'язано з тим, що під час використання матеріал обов'язково «сяде», а отже черевики трохи зменшаться і будуть завдавати дискомфорту співробітнику.

Продовжити життя шкіряного спецвзуття можливо, якщо дотримуватися нескладних правил:

  1. Використовувати за призначенням. Наприклад, якщо сказано, що черевики не розраховані на вплив агресивних речовин, то носити їх на хімічних підприємствах не потрібно.

  2. Після кожної зміни взуття ретельно очищається від забруднень. Потім воно залишається в теплому, добре провітрюваному приміщенні для просушування.

  3. При чищенні категорично забороняється застосовувати органічні розчинники.

  4. Приблизно щотижня черевики обробляються олією чи спеціалізованими кремовими составами.

Не знімаючи, рекомендують носити спецвзуття, не більше 10-12 годин.

Зберігати подібні аксесуари треба у суворій відповідності до встановлених норм. Вони прописані у документації, що супроводжує кожну пару. Важливо забезпечити відсутність вологи та вогкості у кімнатах, де зберігається взуття. Крім того, вироби краще захистити від потрапляння прямих сонячних променів. У разі складського зберігання особлива увага приділяється загально чистоті стелажів та відсутності пилу на стінах, покриттях для підлоги.

Інтернет магазин Consafety пропонує великий вибір сертифікованої продукції всесвітньо відомих брендів. Можна купити як спецвзуття, так і спецодяг та засоби індивідуального захисту.

admin

ТЕГИ : спецвзуття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат