Різноманіття суші і ролів: які види є найбільш популярними?

16.02.2024 12:21 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Суші це традиційна японська страва, яка підкорила серця і шлунки мільйонів людей по всьому світу. Готують суші з таких основних продуктів, як рис, водорості норі та риба або морепродукти. Замовити суші в Ужгороді від Пронто можна по доволі вигідній ціні. Але не дивлячись на таку популярність цієї страви, багато хто не розуміється на відмінності ролів від суші. Не кажучи вже про багату палітру різновидів ролів.

Які відмінності суші від ролів?

Коли ви берете руками горстку рису, надаєте йому відповідної форми, зверху кладете шматочок риби або морепродукти, і перев’язуєте все це тоненькою смужкою норі, то значить ви приготували суші. Такий вид суші називається нігірі.

А якщо рис, правильно приготований і заправлений, розподіляєте по листку норі, а зверху кладете різноманітну начинку, згортаєте все в рулет, то це рол. Поняття роли включають в себе доволі різну категорію. Вони можуть відрізнятися і за формою, по складу, по подачі страви.

Які найчастіше зустрічаються види ролів?

Давайте познайомимося (хто ще не знає, звісно) які види ролів є найпопулярнішими.

  • Хосомакі. Головною відмінністю цих ролів є те, що норі знаходиться зовні. Це доволі простий тип ролів з начинкою, яка складається лише з одного інгредієнта. Це може бути риба, огірок, або шматочок вершкового сиру чи якийсь інший продукт. Такий вид ролів підходить тим, хто любить простоту і класику. Також це є ідеальний варіант для тих, хто слідкує за фігурою. До речі, хосомакі є дуже популярними у Японії.
  • Футомакі. Даний вид ролів виділяється від хосомакі розмірами - він більший. І кількістю начинки - може міститися до 4-5 інгредієнтів. Якщо хосомакі ріжуть на 6 частин, то футомакі на 8 або навіть 12 шматочків. 
  • Урамакі. Це, мабуть, найулюбленіші роли, які найчастіше замовляють українці. Яскравим прикладом тому є роли “Філадельфія”. Відмінністю урамакі є те, що водорості ховають під рис. З начинки використовують слабосолену рибу, огірок або авокадо, вершковий сир. Прикрашають їх ікрою летючих риб.
  • Темпура. Це урамакі в клярі та обсмажені в олії.
  • Спринг-роли. Відмінністю цих ролів є те, що замість норі їх загортають у рисовий папір або японський омлет “томаго”. Як начинку використовують рибу, відварну курятину, огірки, зелень. Це ситна і дієтична страва, яка нагадує конверт з начинкою.

А чи знайомі ви з кухнею від Пронто? Тут залюбки приготують для вас смачні роли й суші тільки зі свіжих і добірних інгредієнтів. Витонченими стравами можна не тільки смачно наїстися, а ще і прикрасити святковий стіл.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат