Чому інтерактивні книги — це додаткові можливості виховання?



Як не дивно, але найсучасніша технологія, якою захоплюються наші діти, прийшла з глибини століть — з часів стародавніх манускриптів та пергаментних книг. Адже вже тоді на полях рукописів можна було знайти рухомі деталі, вирізки, що надавали тексту об’ємності. І ось зараз давній прийом ожив у сучасних інтерактивних та мультимедійних книжках для кмітливих малюків.

Інтерактивна книга — це видання нового покоління, яке відкриває широкі можливості для розвитку та розваг дитини. Така книжка містить рухомі частини, звукові та світлові ефекти, можливості для творчих ігор. На відміну від звичайної книжки, інтерактивна заохочує малюка не лише дивитися та слухати, а й натискати на кнопки, крутити рухомі деталі, складати пазли — тобто бути активним творцем процесу читання.

Розвивальні можливості

Мультимедійні книги стимулюють дрібну моторику дитини. Рухаючи елементи книги, натискаючи на кнопки, малюк тренує пальчики та координацію. А це важлива навичка як для майбутнього опанування письма, так і для загального інтелектуального розвитку. Адже саме дрібна моторика тісно пов'язана з розвитком мовлення та мислення.

Така література викликає стійкий інтерес та концентрацію уваги. Адже весь час відбувається щось цікаве: 

  • то з'являється нова картинка;

  • то чути звук;

  • то в руки потрапляє несподівана фігурка. 

Дитина ні на секунду не втрачає зацікавленості. А здатність зосередитися на завданні — надважлива навичка, яку мають розвинути в дитинстві.

По-третє, такі книжки допомагають легше запам'ятовувати та засвоювати нову інформацію. Адже за допомогою зорових, слухових, тактильних відчуттів вона закріплюється у свідомості дитини посилено. Наприклад, вивчаючи літери англійської мови, малюк не тільки бачить їхні зображення, а й чує звук, вимовляє сам, торкається випуклих елементів. Це сильно підвищує ефективність засвоєння.

Найцікавіші інтерактивні книжки року

На ринку представлено широкий асортимент інтерактивних видань для малюків різного віку. Спробуємо виділити кілька найпопулярніших та найцікавіших з них.

  1. «Моя перша інтерактивна книжка» від видавництва «Ранок». Ці книжки-іграшки містять пазли, вкладки, рухомі елементи. Допомагають опанувати кольори, форми та цифри в ігровій формі.

  2. «Світ звуків» — інтерактивна книжка зі звуковими ефектами. Натискаючи на картинку тварини чи предмета, малюк чує його реалістичні звуки: гавкіт собаки, дзижчання бджілки тощо.

  3. Серія 3D-книжок «Ласкаво просимо в казку!» з окулярами для доповненої реальності. Завдяки технології AR персонажі оживають прямо на сторінках. Неймовірні візуальні ефекти!

  4. «Електронна пізнавальна енциклопедія» від 5 до 8 років. Містить безліч цікавих відео про тварин, космос, історію нашої планети. Чудовий розвивальний контент.

  5. Ціла серія музичних інтерактивних видань від видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». Дитина натискає на кнопку і чує популярні дитячі пісеньки, мелодії до віршів та казок.

  6. «Логіка та ерудиція. Розвиваємо інтелект» — пізнавальні ігри та головоломки для розумників від 5 років. Чудово розвиває логічне мислення та кмітливість.

  7. «LeapStart» — інтерактивна система для навчання дітей читанню та письму англійською. Містить інтерактивний олівець та книжки з датчиками, які розпізнають написані літери.

  8. «V-TECH» — розвивальна ігрова консоль для малюків з 2 років. Яскравий інтерактивний ігровий контент з математики, читання, пізнання навколишнього світу.

Інтерактивні та мультимедійні книжки — це вже реальність сьогодення, а не фантастика. Такі видання допомагають гармонійно та цікаво розвивати дітей, використовуючи найсучасніші технології.

В інтернет-магазині bude.top представлений великий асортимент сучасних розвивальних іграшок та книжок для малюків. А чемні консультанти з задоволенням допоможуть кожному з підбором оптимального варіанту книги.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат