Багатогранність смаку: чотири способи дегустації текіли

30.10.2024 21:55 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

 



У Мексиці міцний алкогольний напій заведено пити в чистому вигляді та дуже швидко. Але так неможливо повністю оцінити оригінальний смак, що має текіла, зроблена з соку блакитної агави. З іншого боку, неможливо вживати маленькими ковтками алкоголь, що обпікає горло. Тому можна пом’якшити його дію та розкрити приховані органолептичні властивості за допомогою інших інгредієнтів.

Традиційний спосіб

Невідомо, хто придумав вживати текілу в такий спосіб. Але більшість людей у світі виконує загальновідомий ритуал:

  • лизнути дрібку солі, розташовану на обідку чарки або просто на кінчику пальця;

  • випити одним духом спиртне;

  • заїсти шматочком лимона або лайма.

Важливо робити всі етапи без перерви. Лише так можна повністю відчути всі грані смаку цього екзотичного напою.

Солодкий спосіб

Також його називають німецьким, можливо, через те, що вперше застосували в цій країні. Всі етапи залишаються такими ж, як і в попередньому ритуалі. При цьому сіль замінюють на дрібку білого цукру з корицею чи без, а лимон — на апельсин.

Завдяки цьому напій стає м’якшим, солодшим та ароматнішим. Тому вважають, що цей спосіб дегустації популярніший серед жінок.

Клубний спосіб

Так часто вживають текілу відвідувачі барів і нічних клубів, аби швидко отримати задоволення від напою та створити відповідний настрій для відпочинку. Для цього потрібно змішати алкоголь та будь-який газований напій у співвідношенні 1:1. Після цього накрити долонею зверху посуд із сумішшю та злегка вдарити його дном об стіл. Внаслідок цієї дії вміст склянки має спінитися. Після цього суміш потрібно швидко випити.

Слід пам’ятати, що через наявність бульбашок вуглекислого газу алкоголь швидше всмоктується та сильніше діє на організм. Тому, попри м’який смак суміші, небажано вживати її багато через ризик швидкого сп’яніння.

Приголомшливий спосіб

У США текілу змішують із пивом в одному келиху в пропорції 1 до 10. За бажанням зверху додають дрібку солі, але можна і без неї. Пінний напій випивають якомога швидше. Слід враховувати, що смак та аромат — «на любителя».

Також ця суміш, що отримала назву «Туман», дає приголомшливий ефект. Такий напій відразу викликає сп’яніння та буквально збиває з ніг. Тому не варто вживати його в громадських місцях.

Перед вживанням текілу варто попередньо охолодити до температури 9–15 градусів. У чистому вигляді алкоголь вживають із чарок, а в суміші з іншими напоями — з високих коктейльних келихів. Якщо є бажання повністю відчути всі грані смаку, то текілу не заїдають. Але за потреби вона чудово поєднується з оливками, м’ясною нарізкою та морепродуктами.

Коментарі :


 

 

 

Погода

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Оголошення

Архів новин

Лютий
Січень
Лютий
Березень
Квітень
Травень
Червень
Липень
Серпень
Вересень
Жовтень
Листопад
Грудень
2025
1950
1951
1952
1953
1954
1955
1956
1957
1958
1959
1960
1961
1962
1963
1964
1965
1966
1967
1968
1969
1970
1971
1972
1973
1974
1975
1976
1977
1978
1979
1980
1981
1982
1983
1984
1985
1986
1987
1988
1989
1990
1991
1992
1993
1994
1995
1996
1997
1998
1999
2000
2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
2025
2026
2027
2028
2029
2030
2031
2032
2033
2034
2035
2036
2037
2038
2039
2040
2041
2042
2043
2044
2045
2046
2047
2048
2049
2050
НдлПндВтрСрдЧтвПтнСбт
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат