Чим Шен пуер відрізняється від Шу пуера?
Пуери неможливо переплутати ні з чим: їх деревний аромат і смолистий смак приваблюють і новачків, і досвідчених чаєманів. До того ж, вони мають цілющі властивості. І хоча всі вони є ферментованими, серед них розрізняють чорний пуер та пуер зелений. Про них сьогодні й поговоримо.
Зелений – пуер Шен
Довга дорога до унікального смаку цього чаю може тривати роками, і навіть десятиліттями. Шен Пуер – це чай-історія та чай-інвестиція. Зелений він через те, що проходить мінімальну обробку після збору. Його дозрівання відбувається довгий час після виготовлення, і на кожному етапі він буде по-різному звучати у вашій чашці.
Також витриманий Шен пуер – https://newtea.ua/uk/chay/chay-puer/vid-shen-pu-er можна вигідно продати шанувальникам: саме тому його прийнято дарувати на весілля та на честь народження дитини, і зберігати десятиліттями.
Із роками цей чай додає не лише у смакових якостях, а й у користі:
- знижує біосинтез «поганого» холестерину;
- подовжує молодість завдяки значному вмісту вітаміну Е, антиоксидантам та натуральним флавоноїдам;
- прискорює метаболізм та позитивно впливає на травлення завдяки дубильним речовинам – танінам, якими також славляться благородні вина;
- покращує настрій та пам'ять, активізує мозкову діяльність завдяки значному вмісту кофеїну.
Не можна сказати, що смак Шен пуера 3-річної витримки гірший за 10-річний: він просто інший. І на кожному етапі його хочеться дегустувати.
Чорний – пуер Шу
Чи варто чекати десятиліттями, щоб оцінити всі принади ферментованого пуера? А от і ні: завдяки вологому скиртуванню з’явилася технологічна і швидка в дозріванні альтернатива Шену: Шу пуер. Він не лише має корисні властивості, аналогічні до зеленого пуера, а й виготовляється набагато швидше, набуваючи всієї своєї міці та смакоти за короткий термін.
Шу Пуер – https://newtea.ua/uk/chay/chay-puer/vid-shu-pu-er створюють сушінням і штучним зістарюванням чайного листа (тому чай і називають чорним пуером). Для цього створюються та підтримуються необхідні рівні температури та вологи. Саме так за кілька тижнів кожен цінитель отримує чай, максимально близький за смаком і властивостями до витриманого Шен пуера, та більш доступний, і навіть ароматніший.
Який пуер ви б не обрали, ви не помилитесь: це дійсно найкращі представники елітних китайських зіллів, і кожному чаєману варто доторкнутись та пізнати ці чайні легенди.
admin
Коментарі :
Додати коментар