Допомога у виборі люстри чи світильника на кухню: гід покупця 2023



Освітлення на кухні має бути насамперед функціональним. Однак ніщо не заважає йому бути стильним та прикрашати інтер'єр. Обидві ці функції може виконати сучасну люстру для кухні на всі 100%. Головне - правильно обрати світильник.

Що вирізняє функціональне кухонне освітлення?

Функціональна лампа для кухні висвітлює весь інтер'єр та дозволяє вільно використовувати робочі місця. На маленькій кухні одного основного джерела світла часто достатньо. На кухні з більшою площею, крім основного освітлення, варто передбачити встановлення додаткових світильників. Функціонал такого рішення полягає у регулюванні інтенсивності світла відповідно до потреб у певний час доби або при виконанні певних дій. При приготуванні їжі працюватимуть кухонні світильники, наприклад, діоди на стелі, які крім інтер'єру висвітлюватимуть ще й стільницю.

Підвісна люстра для кухні

Сучасна люстра для кухні – не очевидний вибір, адже найчастіше освітлення у цих приміщеннях здійснюється стельовими світильниками, пристроями прихованого монтажу або плафонами, які є найпростішим рішенням. Однак саме люстри для кухні стельові здатні забезпечити найбільш вражаючий ефект, що особливо бажано, коли кухня поєднується з вітальнею. Їх широкий асортимент дозволяє легко підібрати люстри до різних стилів аранжування, форми кухні та розташування обладнання, щоб освітлення було одночасно функціональним та естетичним.

Стельові світильники

Світильники для стель, плафони або мінімалістичні елементи освітлення, що вбудовуються в стелю, - найкращий варіант для невеликих кухонь. Якщо ви цінуєте сучасні акценти, рішення купити світильник для кухні саме цього типу, дозволить вам внести в інтер'єр трохи оригінального характеру та вдало зонувати освітлення.

Світильник для кухні як елемент дизайну інтер'єру

Освітлення кухні – це не тільки стельові світильники в мінімалістичному дизайні, або габаритні люстри. У пропозиції відомих виробників ви знайдете різні моделі світильників для кухні, які відображають особливості різних концепцій оформлення, наприклад, лофт, бохо і віниажний стиль. Кухонне освітлення, натхнене зовнішнім виглядом скандинавських та традиційних кухонь, також у тренді цього року, доступне у багатьох колірних варіантах та цікавих формах.

Висновок

Кухонне освітлення полегшує процес приготування та прийому їжі, тому в такому інтер'єрі обов'язково має бути лампа, яка висвітлюватиме простір над стільницею, островом чи столом. Якщо у вашій кухні є окрема обідня зона, подумайте про вибір окремого джерела світла для цієї зони. За допомогою світла можна легко поділити простір у кімнаті без перегородок, меблів та інших елементів обладнання.

Однак на маленькій кухні ефективнішим світловим рішенням є вибір світильників, які кріпляться безпосередньо у стелю. Вбудовані світильники, елементи точечного освітлення і плафони дозволять створити оптично більший інтер'єр, ніж при використанні люстр і підвісних світильників різних форм.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат