Силовий мідний кабель



Передача та розподілення електроенергії в електричних мережах напругою до 500 кВ включно при промисловій частоті 50 Гц здійснюється з використанням силових кабельних ліній з мідними жилами. Допустимі робочі температури варіюються в межах від -60°С до +50°С.

Використовувати потрібно кабель електричний мідний, що повністю відповідає умовам експлуатації. Нижче ми розглянемо найважливіші характеристики цієї продукції.

Базова інформація

Експлуатація кабельних ліній можлива як у приміщеннях відкритого типу із захистом від негативного впливу ультрафіолетових променів, так і у приміщеннях закритого типу, включаючи кабельні естакади. Ізоляція окремих типів силових кабельних ліній не схильна до впливу ультрафіолетових променів і може працювати на відкритому території.

Площа поперечного перерізу кабелю варіюється в діапазоні від 15 до 1600 мм2. Число мідних жил струмопроводів може бути до 5 включно. Мідь має високу електропровідність, чим пояснюється надійність та поширеність даного матеріалу, що забезпечує тривалу експлуатацію.

Типи силових мідних кабелів

Для електропостачання житлових та інших приміщень використовують різні типи мідних кабелів. Розглянемо деякі різновиди та його технічні характеристики.

Модифікація, що найчастіше використовується - кабель мідний силовий ВВГ, призначений для роботи на частоті 50 Гц і в діапазоні робочих напруг від 0,66 до 1 кВ. Число струмопровідних жил може бути від 1 до 5, одно-або багатодротяного виконання.

Площа поперечного перерізу жил вибирається залежно від навантаження від 15 до 240 мм2. Для електропостачання побутових приміщень використовуються кабелі перетином 1,5 – 6 мм2; окремих будівель та будинків котеджного типу переріз може бути збільшено до 16 мм2.

Негорюча ізоляція, захисна броня відсутня. Струмопровідні жили виконані із ПВХ ізоляції, оболонка – аналогічно ПВХ. Маркування ізоляції струмопровідних жил може бути наступних кольорів – чорний, червоний, блакитний, білий (сині смуги), коричневий, червоний.

Силові кабелі типу ВВГ можуть працювати в різних кліматичних зонах з досить хімічно агресивним середовищем, допустима робоча температура коливається від -50°С до +50°С. Підвищена вологостійкість до 98% при робочій температурі до +40°С включно. Висока механічна міцність. Особливі вказівки при монтажі: враховуйте радіус згинання кабелю.

Модифікації типу ВВГ:

      ● АВВГ (алюмінієва жила);
      ● ВВГп (кабель плоского перерізу);
      ● ВВГз (ізоляція струмопровідної жили відокремлена від кембрика спеціальною гумою або ПВХ)
      ● ВВГнг (негорючий кембрик), ВВГнг-LS.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат