Чотири причини, чому час перестати користуватися Safari на iPhone і перейти на Google Chrome



Стандартний браузер Safari встановлений на кожному Айфоні «з коробки». Але чи варто обмежуватися ним одним? В AppStore є безліч альтернатив з купою корисних функцій. Один із найкращих варіантів — Гугл Хром. У нього є низка вагомих переваг перед дефолтним браузером, про які ми розповімо.

Синхронізація вкладок у Гугл Хром

Гугл Хром вміє синхронізувати вкладки між пристроями на різних операційних системах — iOS, Windows, Android. Це дуже зручно, якщо ви використовуєте різну техніку. Просто заходите в акаунт Google і всі відкриті вкладки, історія відвідувань, збережені паролі моментально з'являються на всіх гаджетах. Наприклад, якщо ви щось шукали на ноутбуці, а потім захотіли відкрити ту саму сторінку на телефоні, вам не треба вводити запит заново в пошуковику. Можна зайти в Google Chrome на смартфоні — і потрібний сайт уже буде в списку останніх відвідувань. Особливо це актуально для флагманів — враховуючи, скільки коштує iPhone 15 Pro Max, хотілося б використовувати гаджет без обмежень, які накладає екосистема Apple.

Збережені паролі

Ще один плюс Гугл Хром у тому, що збережені в ньому паролі можна використовувати у зв'язці ключів на Айфоні. Тобто вони будуть автоматично підставлятися в будь-які застосунки. Це позбавляє необхідності пам'ятати купу різних комбінацій із цифр і букв, а також щоразу заново вбивати його в маленьку клавіатуру смартфона.

Ярлики на домашньому екрані

Ще одна корисна фішка, яка нещодавно з'явилася в Гугл Хром — можна додавати ярлики улюблених сайтів на екран Home в iOS, як раніше це було доступно тільки в Сафарі. Це ще більше спрощує і прискорює вихід в інтернет. Не треба щоразу запускати браузер, чекати на завантаження сторінки, вводити адресу вручну. Достатньо натиснути на іконку сайту на робочому столі Айфона — і ви відразу потрапляєте на потрібний ресурс.

Адресний рядок внизу

І нарешті, в нових версіях Гугл Хром для iOS є налаштування, що дає змогу опустити адресний рядок донизу екрана смартфона або планшета. Це особливо актуально для власників великих айфонів з їхніми великими дисплеями. Тягнутися пальцем до самого верху, щоб щось ввести в адресний рядок, більше не потрібно. Як і активувати режим однієї руки. Усе доступно на рівні великого пальця, щоб серфити з мінімальними перехопленнями пристрою. Переміщення адресного рядка займає буквально пару кліків у налаштуваннях Google Chrome, а підвищує комфорт використання браузера на величезних смартфонах назавжди.

Chrome кращий у всьому

Як бачите, переваг у Хром на Айфоні перед стандартною програмою Safari чимало. Це і зручна синхронізація між пристроями, і використання збережених паролів, і швидке надсилання посилань, і додаткові налаштування на кшталт адресного рядка знизу. Час відмовитися від браузера від Apple і перейти на більш функціональну і гнучку альтернативу від Google — ви точно не пошкодуєте про це.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат