Геотермальне опалення будинку: переваги та особливості нової технології



Застосування різних джерел опалення в будинку змушує придбати різні ресурси, включаючи газ, електрику, дрова або вугілля. Що стосується використання технології геотермального опалення то тут використовується тепло з-під землі, тобто саме земля є основним ресурсом енергії. Щоб забрати потрібний обсяг енергії, застосовується спеціальний тепловий насос.

Цілий рік середня температура землі становить +12 градусів, тому сезон, умови погоди, рівень нахилу землі – все це не відіграє ролі. Потрібно пам'ятати, що геотермальне опалення будинку є низькотемпературною системою, тому необхідно використовувати систему теплої підлоги та інші технологічні рішення. Представники компанії NsdGroup готові проаналізувати завдання, підготувати проект та реалізувати його з урахуванням побажань кожного клієнта.

Принцип роботи насосу

Компонування та принцип роботи даного обладнання ґрунтуються на фізичних законах. У товщі землі завжди є тепло певної температури незалежно від того, який клімат зараз і сезон року. Прилад отримує потрібну кількість тепла і концентрує його, щоб надалі направити на об'єкт для обігріву. Опалення створюється за рахунок термального колектора, який наперед встановлюється в землю. Спеціальна рідина, що циркулює у трубах під землею, забирає тепло із ґрунту, зберігаючи при цьому ефективність. Вона полягає у кількох моментах:

● глибина занурення колектора;
● довжина трубної системи та її компонування;
● температура, вологість та інші параметри ґрунту.

Фахівці компанії НсдГруп кожен з моментів детально проаналізують та вивчать, щоб якомога ефективніше використовувати ресурси. Після отримання тепла з ґрунту рідина потрапляє в насос, встановлений у приміщенні. Енергія виконує випаровування фреону, за допомогою якого відбувається нагрівання або охолодження компресора чи теплообмінника.

Переваги системи

Комплексний підхід від NsdGroup унеможливлює будь-які проблеми для клієнта. Наперед майстри підберуть оптимальний тепловий насос виходячи з площі будинку, типу опалювальної системи, параметрів ділянки та багато іншого. Проектується система управління та оцінюється потреба у гарячій воді. Від цього залежить набір допоміжного обладнання.

Завдяки експериментам вдалося визначити, що застосування геотермального опалення дозволить гарантувати економію вдвічі. Немає необхідності заздалегідь отримувати дозволи та якісь сертифікати. Тепловий насос невеликий і поміститись у будь-якій кімнаті на площі до 2 квадратних метрів.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат