Важливість дезінфекції у ветклініках та методи для її забезпечення



Дезінфекція у ветклініках включає цілий комплекс санітарних заходів, які спрямовані на створення сприятливого середовища для утримання тварин. Метою дезінфекційних заходів є повне виключення або зведення до мінімуму ризиків зараження тварин патогенними організмами, паразитами та інфекціями. Для проведення дезінфекції використовують різноманітні методи та засоби. Серед безлічі препаратів увагу заслуговують засоби для сухої дезінфекції, які забезпечують високу ефективність використання та безпечність для персоналу, тварин та довкілля. Які методи та засоби застосовують при проведенні дезінфекції у ветеринарних закладах — розповідаємо далі.

Дезінфікуючий засіб Йодоклін®

Чому важливо проводити дезінфекцію у ветеринарних закладах

Ветеринарні клініки та інші заклади, в яких містяться тварини, належать до об'єктів підвищеного ризику. Якщо в приміщенні знаходиться велика кількість звірів, це приваблює шкідливих комах — мух, кліщів, комарів та багатьох інших. Всі вони не тільки завдають тваринам дискомфорт, але й можуть заразити їх різними інфекціями. Тому метою систематичного проведення санітарно-гігієнічного очищення приміщень, обладнання та інструментів є знищення шкідників та запобігання їхньому розмноженню.

Які методи використовуються для проведення дезінфекції

Дезінфекція у ветеринарних клініках потребує особливого підходу та наявності спеціальних препаратів. На сьогодні розрізняють два види дезінфекції в закладах, які спеціалізуються на роботі з тваринами, — ветеринарних клініках, притулках для собак та кішок, птахофабриках, тваринницьких господарствах:

  • профілактична — проводиться з певною періодичністю та спрямована на перешкоджання розмноженню шкідливих комах та мікроорганізмів;

  • винищувальна — проводиться в екстреному порядку з метою якнайшвидшого знищення великої популяції комах, які є носіями інфекцій.

Для кожного з цих методів використовують певні види препаратів та засобів цілеспрямованої дії.

Які особливості проведення дезінфекції у ветклініці

При проведенні дезінфікаційних заходів важливо забезпечити безпеку пацієнтам ветеринарної клініки та досягнути максимальної ефективності. Тому для проведення дезінфекції слід використовувати засоби, які не несуть загрози як тваринам та персоналу, так і довкіллю. Обробка проводиться в усіх приміщеннях закладу — у кабінетах, вольєрах, клітках, підсобних приміщеннях, включаючи підвали та горища, де поширення комах та інфекцій відбувається особливо інтенсивно.

gallery-image

Які засоби є найбільш дієвими

В проведенні комплексних дезінфікаційних заходів використовують різні засоби, активними елементами яких є наступні речовини:

  • ортофеніл фенол натрію — має універсальну дію та впливає на широкий ряд мікроорганізмів;

  • сульфат міді — створює кисле середовище, в якому оболонки клітин шкідників руйнуються, в наслідок чого гинуть патогенні бактерії, грибки та личинки шкідливих комах;

  • кальцію сульфат та заліза сульфат — мають дезінфікаційну та поглинальну властивість, що допомагає швидко та ефективно подолати осередки розмноження бактерій, грибків, вірусів та інших шкідливих мікроорганізмів.

У ветеринарних закладах до санітарно-гігієнічного стану обладнання, приміщень та інструментів пред’являються високі вимоги. Забезпечити їх виконання можна завдяки використанню якісних засобів для сухої дезінфекції, придбати які пропонує магазин Biovet.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат