MK Foundation передав військовим сотні автівок: ДПС спростувала сюжет телеканалу з Луцька



Луцький телеканал випустив дезінформаційний сюжет про автівки для військових. Державна прикордонна служба звернула на це увагу та підтримала благодійний фонд MK Foundation, відзначивши його важливий внесок в допомогу Силам оборони України.

Про це повідомила пресслужба ДПС.

Телеканал “Аверс” відзняв сюжет про 135 гуманітарних автомобілів, які перебувають на території одного приватного підприємства у Волинській област. Проте журналісти зманіпулювали фактами, заявивши, що нібито ці автівки публічно вже відправили військовим на фронт. В ДПС спростували інформаційний вкид та звернули увагу на важливість допомоги від благодійного фонду MK Foundation.

Луцький телеканал зманіпулював інформацією щодо фонду Максима Кріппи

“Зазначимо, що журналісти маніпулювали фактами і їх матеріал не несе жодної об’єктивної інформації. Наголосимо, прикордонне відомство за час російського вторгнення неодноразово отримувало допомогу від фонду MK Foundation, про який вели мову журналісти. Благодійники, зокрема, передали підрозділам ДПСУ більше 100 одиниць техніки. Саме кадри передачі техніки прикордонникам використав у своєму сюжеті телеканал”, - підкреслюють в ДПС.

Там наводять факти: підрозділи вже використовують публічно передані автівки. Транспортні засоби важливі і допомагають військовим виконувати завдання з захисту державного кордону України. Крім того 100 мікроавтобусів Volkswagen Transporter. MK Foundation передає захисникам й інші транспортні засоби, в тому числі й гуманітарні. Останні також необхідні для виконання завдань з захисту України. 

Своїми діями телеканал наражає на небезпеку представників фонду та військових розкриваючи місцезнаходження автомобілів, які готуються для передачі підрозділам Сил оборони країни”, - підкреслюють в ДПС.

Своєю чергою в MK Foundation заявили про інформаційну атаку на фонд. За дизінформаційними видами стоять російські та проросійські ресурси, впевнені в організації. Агресор намагається заблокувати роботу MK Foundation, аби завадити забезпечувати військових транспортними засобами. 

Фонд Максима Кріппи MK Foundation передав військовим сотні автівок

Проте фонд продовжує допомагати Силам оборони України, незважаючи ні на що.

“Станом на 9 листопада за участі нашого Фонду було придбано 970 автівок, 30 автомобілів медичного призначення, 5 пожарних машин і 5 одиниць спецтехніки, 11 човнів та двигунів для них, 70 безпілотних комплексів, 215 генераторів та багато іншого згідно запитів військовослужбовців та військових адміністрацій”, - відзвітували у MK Foundation.

Довідка: MK Foundation створений за приватної ініціативи Максима Кріппи. Фонд допомагає Силам оборони самостійно та не не збирає донатів.

admin

ТЕГИ : MK Foundation

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат