Кондиціонер та бальзам для волосся - у чому різниця



Загальне у бальзаму та кондиціонера для волосся

  1. Застосовуються після миття волосся шампунем .

  2. Призначені для відновлення PH після олужування (його дає навіть дуже м'який шампунь), для закриття лусочок кутикули кожного волосся.

  3. Забезпечують гладкість та блиск полотна волосся, легкість укладання, слухняність, приємний аромат.

  4. На відміну від маски працюють на поверхні волосся, на рівні кутикули.

В чому різниця?

  1. Кондиціонер , як і випливає з назви, кондиціонує волосся – робить його слухняним, гладким, блискучим, запобігає пушенню та електризації, надає м'якості та приємного аромату. Багато кондиціонерів містять силікони, які утворюють на поверхні кожної волосини захисну плівку.

  2. Бальзам містить не тільки кондиціонують, але і речовини, що доглядають, - вітаміни, рослинні екстракти. Напевно, буде не тільки створювати плівку, але і цементувати кутикулу. Професійні бальзами можуть проникати рівня кортексу волосся і зміцнювати зсередини, частково виконуючи, таким чином, функцію маски.

В корейській косметиці називають продукт одного типу по-різному. Часто це просто данина традиції чи стилю, прийнятому у найменуваннях всіх продуктів марки. Якщо сумніваєтеся, дивіться склад, властивості, спосіб застосування.

  • Бальзам міститиме багато цінних компонентів, діятиме глибоко, зазвичай його наносять як мінімум на 5 хвилин, рекомендують для відновлення, зміцнення, живлення, зволоження волосся.

  • Кондиціонер простіше за складом, зазвичай наноситься на 1-5 хвилин, призначений для полегшення розчісування, гладкості і блиску, іноді створює плівку на поверхні кожної волосини.

Види бальзамів та кондиціонерів

  1. Змиваються .
    Застосовуються після миття волосся, наносяться на 1-10 хвилин, потім змиваються, волосся обполіскується прохолодною водою (вона сприяє закриттю лусочок кутикули). Потрібні практично всім, хто хоче мати слухняне, гладке і блискуче волосся.

  2. Незмивні .
    Використовуються на чисте вологе, іноді на сухе волосся. Волосся висушується природним шляхом або відразу укладається за допомогою фена. Такі кондиціонери захищають від дії гарячого повітря, іноді від вигоряння на сонці та вимивання кольору. Незмивні бальзами живлять і зволожують, іноді відновлюють волосся.



  3. Ополіскувач для волосся.
    Зазвичай це кондиціонер, часто у вигляді рідкого лосьйону. Наноситься на волосся після миття буквально на хвилину, змивається холодною водою.

  4. Відтінковий бальзам.  
    Це не доглядовий засіб, а доглядова фарба для волосся . Але не стійка, проникаюча всередину волосся, а тимчасова, нестійка, що створює на поверхні кольорову плівку. Допомагає оновити колір, надати цікавого відтінку, продовжити час між фарбуваннями. Може включати компоненти, що доглядають, наприклад, вітаміни.

  5. Шампунь-кондиціонер 2-в-1.
    Миючий засіб з доданою кондиціональною властивістю. Застосовується як шампунь. Зазвичай створює на поверхні плівку, що кондиціонує. Не призначено для постійного застосування. Зручний у поїздках, відпустці, похідних умовах

Як підібрати кондиціонер або бальзам для волосся

  1. Підбирайте за типом чи потребою волосся. Якщо сумніваєтеся, беріть зволожуючий кондиціонер він підійде буквально всім.

  2. Пошкоджене, пофарбоване, пересушене, довге волосся потребує особливого догляду. Їм чудово підійде бальзам із відповідними властивостями.

  3. Якщо ви робили кератинове випрямлення, процедуру «Щастя для волосся», перевірте, щоб усі засоби для волосся були вільними від SLS та SLES.

ТЕГИ : кондиціонер, бальзам

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат