Президент України прийняв вірчі грамоти від новопризначених послів Франції, Великої Британії та Кана

27.09.2023 23:30 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Президент Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти від новопризначеного Посла Французької Республіки в Україні Гаеля Весьєра, Посла Великої Британії в Україні Мартіна Гарріса й Посла Канади в Україні Наталки Цмоць.

Урочиста церемонія традиційно відбулася на території Національного заповідника «Софія Київська» в столиці.

Під час розмови з французьким Послом Гаелем Весьєром Глава держави подякував Франції та Президенту Еммануелю Макрону за оборонну та гуманітарну підтримку нашої країни в часи розв’язаної Росією повномасштабної війни.

Володимир Зеленський окреслив ключові пріоритети щодо подальшої оборонної підтримки з боку Франції з урахуванням потреб українських захисників на полі бою. Було відзначено плідну взаємодію відповідних відомств двох країн, підтримку від французької сторони у підготовці Форуму оборонних індустрій.

Особливу увагу було приділено актуальним питанням інтеграції України до ЄС і НАТО, а також підготовці двосторонніх заходів на найближчий час.

Окремо було обговорено започаткування перемовин щодо укладення між Україною та Францією двосторонньої угоди про безпекові гарантії на базі Спільної декларації «Групи семи» про підтримку нашої країни, ухваленої на саміті НАТО у Вільнюсі.

Під час зустрічі з Послом Великої Британії Мартіном Гаррісом наголошувалося на безпрецедентно міцному партнерстві між двома країнами.

Президент України зупинився на ключових пріоритетах подальшої оборонної співпраці, наголосивши на необхідності посилення української системи ППО.


Глава держави особливо відзначив роль британського уряду в організації тренувань українських військових на території Сполученого Королівства.

Також було обговорено виклики, які постають перед нашою країною, зокрема в осінньо-зимовий період.

Окрему увагу приділили питанням об’єднання міжнародних зусиль довкола реалізації запропонованої Україною Формули миру, інтеграції нашої країни до НАТО та її внеску в забезпечення глобальної продовольчої безпеки.

Зі свого боку Посол Мартін Гарріс наголосив, що радий повернутися працювати до Києва, де у 2003–2008 роках він був заступником глави місії у британському Посольстві.

Дипломат також відзначив, що вручення вірчих грамот відбувається на території «Софії Київської».

«Це святе місце. Воно свідчить про давню історію Київської Русі», – сказав він.


З Послом Канади Наталкою Цмоць було обговорено домовленості, досягнуті під час нещодавнього візиту Президента України до Канади, який укотре підтвердив особливе партнерство між двома країнами.

«Ми надзвичайно вдячні Канаді, вашому суспільству за велику підтримку всіх українців із перших днів повномасштабної війни. Ми продовжуватимемо наш плідний діалог. Знаємо, що ви – наші справжні друзі», – наголосив Володимир Зеленський.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат