Права на квадроцикл: як отримувати та оформляти документ?

22.09.2023 16:13 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Коли з категоріями управління мотоцикла, мопеда, легкового чи вантажного автомобіля все зрозуміло, то квадроцикл є відносно новим видом транспорту. Часто точаться суперечки серед українських водіїв щодо того, чи потрібно отримувати посвідчення водія відповідної категорії для управління квадроциклом.

Відповідно до закону, права необхідні для управління будь-якими видами транспорту і квадроцикл входить у цей перелік. Перш ніж тут https://agromoto.com.ua/ua/kvadrotsikli купувати чергову нову модель цієї техніки потрібно оформити посвідчення водія і позбавити себе проблем на дорозі. Без відповідних курсів, навчання та іспиту не обійтися.

Категорія прав

Квадроциклом є транспортний засіб із чотирма колесами для пересування дорогами загального користування, при цьому техніку можна вважати позашляховим типом. Деякі моделі мають потужність понад 40 кінських сил. Якщо об'єм двигуна у техніки понад 200 кубічних сантиметрів, тоді необхідно отримати категорію В1. Але є маса транспорту не вище 400 кг, а об'єм двигуна не більше 50 кубічних сантиметрів, тоді посвідчення водія не потрібно.

Алгоритм отримання прав

Бажано попередньо набратися досвіду в управлінні. Купувати квадроцикл не обов'язково, адже є можливість взяти цю техніку в оренду. Після отримання першого досвіду та розуміння, що це за транспорт, слід перейти до формальностей з отримання прав:

1. Досягнення вісімнадцятирічного віку;

2. Проходження медичного обстеження та отримання відповідної довідки;

3. Навчання у автошколі;

4. Складання іспитів;

5. Одержання категорії;

6. Оформлення документів.

Крім медичної довідки з документів необхідний паспорт громадянина України, копія довідки з індивідуальним податковим номером, а також водійське посвідчення. Категорія В1 зараз видається терміном 30 років.

Наслідки їзди без прав

Поліцейські останнім часом особливу увагу звертають на водіїв, які їздять на мотоциклах, велосипедах чи квадроциклах без шолома, дзеркал та відповідного екіпірування. Формальна перевірка документів може стати сигналом до того, що водій їздить без відповідної категорії, що стане причиною складання протоколу про адміністративне порушення.

Окрім штрафу у сумі від 510 до 595 гривень додатково можуть бути штрафи за відсутності реєстрації квадроциклу. Це також обов'язкова процедура, адже крім фактичної реєстрації на техніці має бути закріплений номерний знак. Можлива конфіскація транспорту із подальшою доставкою на штрафну стоянку.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат