Корисні поради від психологів

12.01.2023 18:50 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Як навчитися відпускати ситуацію?

Вміння брати відповідальність за власне життя є ознакою дорослої людини. Особи з таким типом мислення мають інтернальний локус контролю. Однак неможливо контролювати абсолютно всі сфери: завжди є події, вплинути на які ми не маємо змоги. Тож варто навчитися відпускати такі ситуації.

Прийняти та йти далі: поради щодо правильного розуміння дійсності

Часто буває так, що ми прокручуємо в голові складні події з минулого та багато міркуємо про те, чи правильно вчинили. Те саме може стосуватися й теперішнього: інколи реальність не відповідає очікуванням. Є декілька порад психологів щодо зміни власного ставлення:

  • зосередьтеся на змінах — звертайте увагу виключно на те, що в силах змінити, а ситуації поза зоною відповідальності просто відпускайте;
  • робіть перерви — якщо якась проблема докучає постійно, спробуйте хоча б ненадовго «‎відпочити» від неї;
  • погодьтеся з правдою — чесно зізнатися собі в реальному стані речей іноді занадто складно, але дуже важливо, якщо хочете йти далі;
  • будьте вдячними — які б обставини вас не спіткали, все це стає унікальним досвідом, що формує особистість.

Коли ви прокручуєте в голові певну ситуацію, можете спробувати її переписати у власній уяві. Створіть альтернативну реальність — подумки проживіть те саме, але з іншими кроками та іншим результатом.

Також можете записати свої почуття на папері — це допоможе виговоритися, навіть якщо поруч немає потрібного слухача. Коли йдеться про негативні моменти, просто перечитайте, а потім спаліть лист. Такий метод допоможе відчути бажане полегшення.

Самокопання та постійне повернення до минулого забирають чимало енергії. Намагайтеся жити тут і зараз, навіть якщо реальність не збігається з вашими мріями та планами.

Чому варто звертатися до психолога?

Сесії в психолога — це не просто модний тренд. Не кожна людина має змогу відпустити минуле та йти далі без почуття провини. Добрий психолог навряд чи надасть універсальні рішення для ваших проблем, однак точно допоможе самостійно знайти вихід.

Звернення до спеціаліста дозволяє відпустити ситуації поза зоною вашої відповідальності й натомість зосередитися на тому, на що ви справді маєте вплив. Ви ніби поглянете на власне життя під іншим кутом зору, отримаєте важливі точки опори, зміните своє ставлення до реальності та знайдете персональний шлях до розвитку.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат