Особливості роботи в Польщі на будівництві

20.04.2023 10:43 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Будівельна галузь досить популярна для працевлаштування в Польщі. Українські фахівці можуть розраховувати на офіційне працевлаштування та високий рівень оплати праці. Які вакансії пропонують українським будівельникам?

Переваги роботи в Польщі в будівельній сфері

В Польщі досить багато галузей економіки, які стрімко розвиваються. Будівництво – одна з них. І в невеликих містечках, і в крупних мегаполісах будуються дороги, мости, багатоквартирні та офісні будівлі, торгівельно-розважальні комплекси, приватні будинки та ін. Стрімкий розвиток даної сфери передбачає створення робочих місць. Це і є одним з ключових переваг в даній сфері. Робота в Польщі на будівництві доступна і для досвідчених фахівців, і для початківців – різноробочих та підсобних робочих.

Однією з переваг в будівельній сфері є офіційне працевлаштування. Найчастіше фірма укладає з робітником трудовий договір. В документі фіксується оплата праці, трудові обов’язки, робочий графік, та доплати в разі роботи понаднормово. На деяких видах роботи, трудовий договір буде передбачати й безкоштовне харчування за рахунок роботодавця.

Робота в Польщі арматурником, плиточником, покрівельником та інших фахівців будівельної галузі має ключову особливість. Чим більше досвіду та навичок має фахівець, тим вищою буде оплата його праці. Та все ж є мінімальна ставка в будівельних компаніях, яка складає 13 злотих на годину. Таку заробітну плату отримують різноробочі та підсобники.

Окрім переваг, в будівельній сфері є й недоліки, які варто враховувати перед працевлаштуванням. Праця на будівництві досить складна та може бути небезпечною, наприклад висотні роботи. Працювати зазвичай потрібно незалежно від погодних умов (і в спеку, і в дощ). Деякі види робіт передбачають проживання безпосередньо на будівельному майданчику.

Робота в Польщі на будівництві: вакансії та оплата праці

Робота в Польщі арматурником будівельникомРобота в Польщі за контрактом 2023 у будівельній сфері – є однією з найбільш популярних у чоловіків. Вакансії є різні:

  • Майстри оздоблювальних робіт. Є попит на гіпсокартонників, плиточників, штукатурів та ін. Здебільшого такі фахівці отримують заробітну плату від 15 до 25 злотих на годину.
  • Каменяр. Як правило, вони займаються укладанням клінкеру, цегли, шлакоблоку, плитки. Особливістю професії є те, що зазвичай оплата праці оцінюється не погодинно, а в квадратних метрах, наприклад під час виконання робіт на укладання облицювального матеріалу.
  • Робота в Польщі арматурником. До обов’язків арматурника входить: монтаж, демонтаж та збір арматурних конструкцій; кріплення арматури різними способами; збирання та монтаж каркасів; нарізка, обробка та очищення арматури. Заробітна плата – від 20 злотих на годину.
  • Покрівельник. Здебільшого робота пов’язана з влаштуванням покрівлі з черепиці (м’якої, композитної, цементно-піщаної,керамічної). Оплата праці – від 15 злотих на годину.
  • Інші фахівці. Наприклад, робота в Польщі зварювальником на будівництві. До їх обов’язків входить з’єднання металевих конструкцій та деталей. Найчастіше такі вакансії можна знайти на будівництво мостів. Оплата праці від 25 злотих на годину.
  • Різноробочий. Таким робітникам можуть давати різні завдання: виконання допоміжних робіт на довіреній ділянці, розвантаження різного вантажу, прибирання території та ін. Оплата праці від 13 злотих на годину.

Які вимоги є до претендентів на роботу?

Робота в Польщі в дорожньому будівництві чи будівництві будинків є для різних фахівців, і знайти її не складно. Навіть якщо претендент не має освіти, він зможе працевлаштуватись, адже більшість будівельних компаній приймають на роботу фахівців, перевіряючи їх навички. Єдине, до чого дуже суворо ставляться роботодавці – пияцтво та недобросовісне виконання своїх трудових обов’язків. Робітників, які не виходять на зміну та вживають алкогольні напої дуже швидко звільняють та навіть вносять до чорних списків роботодавців. Потрапити до такого списку – означає, що після звільнення через пияцтво робітник не зможе працевлаштуватись на такі посади в Польщі.

Стандартними вимогами до претендентів є:

  • наявність документів, необхідних для працевлаштування та легального перебування в країні;
  • відсутність шкідливих звичок;
  • хороша фізична підготовка, витривалість;
  • відсутність медичних протипоказань до фізичної праці та хронічних захворювань;
  • досвід роботи від 6 місяців (окрім вакансій різноробочих та підсобних робітників;
  • базове знання і розуміння польської мови (наявне не у всіх вакансіях, але зустрічається).

Коментарі :


31.05.2023 16:58 Андрій

Інформативна стаття, поки в університеті планую попрацювати саме на будівництві, хоч і не легка, але робота непогано оплачується


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат