Особливості навчання на курсах код 95 в Варшаві

17.04.2023 11:17 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



У багатьох українських водіїв є бажання працевлаштуватись до польських транспортних компаній. Для працевлаштування необхідно пройти додаткові курси та отримати сертифікат код 95. Що вивчають на цих додаткових курсах?

Як проходить навчання на код 95 в Варшаві?

Отримати свідоцтво код 95 в Польщі можна у навчальних центрах, які отримали відповідну ліцензію. Насамперед необхідно визначитися з вибором автошколи та курсу навчання – довгого чи короткого (він обирається залежно від дати отримання певної категорії прав водія). При виборі навчального закладу важливо зважати на те, що не всі навчальні центри проводять курси російською мовою. Таку нагоду краще уточнити заздалегідь.

Навчання на код 95 в Варшаві складається з певних навчальних блоків:

  • Теоретичних занять. Це групові лекції та заняття на комп’ютерах, де курсантам надають теоретичну частину курсу. Заняття проводять досвідченні викладачі. Матеріал викладений таким чином, щоб кожному курсанту було зрозуміло. Викладачі можуть проводити заняття у різних форматах, не тільки лекції як такої, а й наприклад, презентації (із застосуванням проектору та аудіотехніки) для кращого засвоєння матеріалу.
  • Заняття на віртуальному симуляторі. Тут курсанти зможуть адаптуватись до складних погодних умов під час виконання рейсу – туману, зливи та ін. Окрім цього, симулятор допомагає встановити оцінку стресостійкості водія.
  • Практичні заняття. Їх проводять досвідчені інструктори на різних транспортних засобах: MAN, Daf, Scania, Iveco та ін.
  • Складання іспиту та отримання сертифіката. Перевірка знань відбувається тільки на довгому курсі навчання. Іспит буде складатись з 30 тестових завдань, де тільки одна з наданих відповідей вірна.

Що вивчають на курсах код 95 в Польщі?

Код 95 для водіїв є свідченням професійної кваліфікації. Такі співробітники швидко знаходять роботу і офіційно працевлаштовуються у великі транспортні компанії Польщі та інших країн ЄС.

На теоретичних заняттях курсантів навчають:

  • технічним параметрам сучасної вантажівки;
  • правил надання першої медичної допомоги;
  • обов'язків та прав далекобійника;
  • різновидам штрафів та стягнень;
  • швидкісних режимів у Європі.

На практичних заняттях автомобіліст покращить свої навички у:

  • маневруванні на вузьких дорогах;
  • дотриманні правил на міжнародних магістралях;
  • об'їзду перешкод на дорозі;
  • прийманні та здачі транспортного засобу.

Особливості проходження медкомісії та психотестів

Код 95 в Польщі неможливо отримати без проходження медичної комісії та складання психологічного тестування. Відповідно до польського законодавства, медична довідка та психологічний висновок – різні вимоги. Але на практиці є випадки, коли у медичних закладах пропонують комплексні послуги та надають спільну довідку.

Слід звернути увагу, що деякі навчальні школи пропонують проходження медкомісії та складання психологічних тестів на код 95 у себе в офісі. Це особливо зручно для іноземців, які не дуже добре знають місто.

Коментарі :


28.04.2023 21:18 Остап

Цікава стаття, дяка автору, тема для мене досить незвична, то дізнався багато нового


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат