Види гороху

21.02.2022 14:03 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Горох, в якому міститься велика кількість білків, є найбільш якісною альтернативою для продуктів тваринного походження.

Горох є джерелом рослинного білка, який необхідний організму для наслідування здоров'я м'язів і кісток. Продукт містить харчові волокна, які уповільнюють процес травлення, що забезпечує тривале відчуття ситості. За вмістом протеїнів горох порівнюють з м'ясом. Цей продукт часто стає основним у раціоні вегетаріанців і веганів. Купити горох гуртом можна в компанії GOLDEXIM. Цей продукт можна використовувати для приготування різноманітних страв.

Основні класифікації

Класифікація за призначенням:

  • Консервний. У цьому випадку збирають недозрілі плоди на стадії молочної стиглості. Їх консервують чи заморожують.
  • Столовий. Це дозрілі плоди, призначені для приготування других страв.
  • Універсальний. Це сорти, які можна збирати як у недозрілому вигляді, так і дозрілі.

 Класифікація за виглядом боба:

  • Лущильний. Продукт має стулки із пергаментним, жорстким шаром. Сорти можуть бути з гладкими або мозковими зернами. Застосовується, як правило, для консервації.
  • Цукровий. Його використовують подібно до спаржевої квасолі, цілком. Стулки таких видів гороху солодкі та соковиті. Усередині їх немає пергаментного шару.

Виробники сьогодні пропонують жовтий та зелений горох. Обидва продукти багаті білком та клітковиною. У складі цього виду бобових міститься безліч інших корисних речовин. Але слід знати, що певна їх частина губиться в колотому гороху. Горох рекомендують, як мінімум, один раз на тиждень включати до раціону людей, які страждають на цукровий діабет, гіпертонію, захворювання серця та патологіями травного тракту.

Головні особливості зеленого та жовтого гороху:

  • У зелених сортах міститься у великій кількості пиридоксин. Ця речовина необхідна для процесів розщеплення та синтезу амінокислот. При його недостатній кількості виникають ризики розвитку дерматитів та виникнення судом. Велика кількість селену у складі зеленого горошку забезпечує йому антиканцерогенні властивості.
  • У складі жовтого гороху присутня велика кількість грубих харчових волокон, що сприяє очищенню травного тракту від шлаків. Доведено, що продукт нормалізує артеріальний тиск та покращує роботу нирок.

У стручках рослини є велика кількість хлорофілу. Ця речовина впливає на вміст кальцію в організмі. Оскільки в гороху немає холестерину, його рекомендують вживати при серцевій недостатності. Зелений горошок частіше використовується у кулінарії. Його вживають у свіжому та консервованому вигляді. Продукт додають у супи, м'ясні, рибні страви та ін.

Перед тим, як варити жовтий горох, його рекомендують попередньо замочити у воді на 10-12 годин. Варити боби слід у закритій кришкою каструлі на повільному вогні. Це дозволить максимально зберегти всі корисні властивості.

Для вживання гороху є протипоказання. Зокрема з обережністю продукт слід включати в раціон людям, які страждають на підвищений метеоризм або здуття живота.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат