Консультація стоматолога: чому так необхідна кожному пацієнту?



Консультація стоматолога

У переважної більшості людей з відвідуванням стоматологічної клініки пов’язані не найкращі спогади, незважаючи на те, що сучасна стоматологія зробила великий крок вперед, застосовуючи новітнє обладнання, якісні інструменти та матеріали, інноваційні методи лікування зубів, ротової порожнини та щелеп. Однак минуле дає про себе знати і багато хто й надалі вперто уникає візитів до стоматолога і звертається за допомогою тільки тоді, коли у роті щось заболить. А це, як правило, закінчується тривалим і дороговартісним лікуванням. Не відкриємо велику таємницю, якщо скажемо, що хворобі легше запобігти, ніж її лікувати. І професійна консультація стоматолога — тому запорука. Зазвичай стоматологічні клініки для своїх постійних пацієнтів проводять профілактичні огляди та консультації безкоштовно. Не є виключенням й стоматологічна клініка професора Ельвіри Безвушко.

Що передбачають і для чого потрібні огляди та консультації спеціаліста

Консультування пацієнта є важливим етапом, який передує проведенню будь-яких стоматологічних процедур або лікування. Консультація стоматолога має на меті декілька цілей. Серед них:

● визначення загального стану зубів та ротової порожнини;

● виявлення патологічних процесів і захворювань, які викликають дискомфорт чи біль на ранній стадії їх розвитку та проблем, що потребують негайного лікування;

● визначення плану усунення виявленої хвороби, обрання для цього найбільш оптимальної методики;

● при необхідності призначення додаткового обстеження.

Первинна консультація практично нічим не відрізняється від планової, окрім того, що новому пацієнту заводять особову амбулаторну картку, анкетують щодо наявності у нього хронічних захворювань і алергічних реакцій, розповідають про важливість гігієни зубів та надають рекомендації з питань правильного догляду за порожниною рота.

Чому профілактичні огляди та консультації край важливі

Переважна більшість патологій зубного ряду та ясен на початковій стадії їх розвитку протікають без відчутних симптомів і больових відчуттів. Не завжди людина самостійно може своєчасно визначити у себе й проблему з прикусом. Це призводить до запущення того чи іншого захворювання, а іноді й до непоправних наслідків. Єдиним правильним виходом для уникнення таких ситуацій є регулярні консультації та проходженнях профілактичних оглядів.

Спеціалісти вважають, що один-два рази на рік є оптимальною кількістю візитів для дорослих, які не мають видимих проблем. Так, стоматологія у Львові закликає своїх пацієнтів не нехтувати здоров’ям зубів, записатися на прийом та відвідати стоматолога у зручний час. Наголошуючи на важливості правильного догляду за ротовою порожниною, лікар після проведення консультативного огляду може запропонувати пацієнту таку послугу, як професійна гігієна ротової порожнини, від якої не варто відмовлятися.

Не залишаються поза увагою і маленькі пацієнти. Дитяча стоматологія у Львові знаходиться на високому професійному рівні і є ефективною завдяки прагненню до запобігання та попередження раннього карієсу, гінгівіту, стоматиту та інших стоматологічних захворювань у дітей. Враховуючи постійні зміни, що відбуваються у них під час прорізування молочних зубів та недостатню гігієну рота, дитячі стоматологи рекомендують частіше приводити малечу на консультації та профілактичні огляди. А сучасна стоматологія дозволяє зробити професійне чищення тимчасового зубного ряду максимально безпечним для чутливих тканин дитини.

Таким чином, можна із впевненістю стверджувати про те, що регулярні консультації та профілактичні огляди у стоматолога, а також самостійна і професійна гігієна ротової порожнини сприяють запобіганню та попередженню багатьох проблем із зубами та яснами.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат