Що важливо знати, обираючи спиці для в’язання



Набір спиць для в'язання професійної майстрині нагадує арсенал інструментів кулінара найвищого рівня. Кожен вид відрізняється не лише конструктивним виконанням, а й призначенням. Проте розібратися в особливостях кожного конкретного виду спиць https://mnogonitok.com/spicy не так складно, як здається на перший погляд.

Базові види інструментів для в'язання

Існуюче різноманіття спиць для в'язання можна поєднати загалом у чотири групи:

      ● односторонні;
      ● двосторонні;
      ● кругові;
      ● допоміжні.

Найбільш поширені та вживані односторонні спиці. Загострені з одного краю, вони мають спеціальні заглушки з іншого. Вони підходять для створення будь-яких виробів, відрізняються довжиною та товщиною. Такі спиці мають бути в колекції кожної майстрині, з їх допомогою початківці освоюють базові прийоми в’язання.

Двосторонні моделі часто називають панчішними, оскільки вони потрібні для кругового в'язання шкарпеток, рукавичок та подібних виробів. Додатково до них купуються спеціальні кінцівники, що захищають від спуску петель.

Кругові спиці відрізняються від інших різновидів наявністю капронових або металевих тросиків, довжина яких може становити до 30 см до півтора метра. Параметри таких інструментів залежать від габаритів полотна. Деякі виробники пропонують спиці зі знімними тросиками та спеціальні конектори, за допомогою яких можна з'єднати кілька ділянок дроту в одну та збільшити загальну довжину.

Для вив'язування невеликих деталей або складних орнаментів застосовують допоміжні спиці невеликого розміру та фігурної форми.

Критерії вибору інструментів

Підбираючи спиці для в'язання певного виробу новачкам у цьому виді мистецтва важливо грамотно поєднувати характеристики ниток та оснащення.

Виробники пряжі позбавили в'язальниць зайвого клопоту, вказавши на етикетках необхідні номери спиць. Вибрати інструмент «правильної» довжини також не складно. Для широких полотен потрібні довгі спиці, для невеликих елементів досить стандартних.

Інструменти відрізняються матеріалом виготовлення, що дозволяє вибрати спиці для в'язання на власний смак.

Величезний вибір спиць і все для рукоділля Mnogonitok, найбільший онлайн-магазин, пропонує своїм клієнтам за доступними цінами. На сайті компанії можна замовити пряжу, будь-які спиці та гачки, різні стоппери та заглушки, що суттєво економить час та сили, адже все необхідне для творчості тепер можна купити в одному місці.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат