Центр нейропедагогіки: дитячий нейропсихолог

05.12.2022 14:26 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Якщо дитина погано вчиться в школі, не в змозі запам’ятати навіть коротеньке вірш, постійно допускає помилки в словах, причина часто ховається в недостатньому формуванні психічних функцій і мозкових структур. У такій ситуації допоможе фахівець – нейропсихолог. У центрі нейропедагогіки трудяться справжні професіонали своєї справи, завжди готові надати допомогу, деталі на сайті https://brain-up.com.ua/.

Що таке Нейропсихологія?

Це певний розділ медицини і психології, який вивчає зв'язок роботи мозку з поведінкою і психікою людини. Іншими словами, нейропсихологом є лікар, який може оцінити стан психічних функцій, а також надати допомогу з їх відновленням.

У кожної людини свої особливості розвитку мозку. Значення має дитинство, наявність складних інфекцій або травм, наскільки розвиваючі заняття відповідали віку малюка. Нейропсихолог готовий визначити сильні і слабкі сторони мозку, щоб зробити його роботу максимально продуктивною. Тільки хороший фахівець може на ранніх стадіях виявити серйозні недуги і розробити ефективну програму з навчання, враховуючи особливості малюка.

Коли звертатися до дитячого нейропсихолога?

Зазвичай незрілість головного мозку у здорового малюка проявляється в таких ситуаціях:

  • вікова криза;
  • навчання в саду або школі;
  • помітно підвищується розумова навантаження.

Положення легко посилить стрес або непрості життєві ситуації, наприклад, перехід в іншу школу і так далі. Проблема може виникати через те, що в ранньому віці дитини перевантажують «розвивальними» курсами. Наприклад, трирічний малих вивчає іноземну мову, ходить на музику, і займається театральним мистецтвом. Відбувається ситуація за аналогією з високою будівлею, коли його зводять на слабкому фундаменті, в результаті чого воно швидко руйнується.

Записати дитину на консультації до нейропсихолога слід в таких випадках:

  • малюк себе не контролює, ігнорує зауваження дорослих;
  • спостерігається вибухова та імпульсивна поведінка;
  • присутня гіперактивність або помітна повільність;
  • дитина не орієнтується в просторі, погано координує дії;
  • пише нерозбірливим почерком, плутає букви, пише «дзеркально» і так далі.

Допомога нейропсихолога потрібно в ситуації, якщо малюк тривалий час і безрезультатно займався з логопедом, а також у нього спостерігається відставання в розвитку.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат