Чавунна піч, її переваги та недоліки



 

Якщо ваш будинок розташований далеко від газових магістралей і систем централізованого опалення, то обігрівання печами — це оптимальне рішення. Сталеві й чавунні печі мають великий попит, бо з ними не відчуваються перебої електро- та газопостачання. Перспектива залишитися без тепла в холодний сезон нікого не влаштовує. Тому компанія «Дім Тепла» та її консультанти пропонують установлення печей не тільки в дачних будиночках, а й у великих заміських котеджах. Розглянемо, чому саме чавунним печам віддають перевагу найчастіше.

Що робить чавунні печі популярними

Сучасні печі та каміни для дому від Дім Тепла мають невеликі габарити, тому добре вписуються в будь-яке приміщення. Використовуючи тепло з максимальною віддачею, такі опалювальні прилади, зокрема чавунні печі-каміни Plamen, дають можливість значно заощадити на паливі та не вимагають особливої підготовки для установлення: їм не потрібен додатковий фундамент і зведення термокороба.

Клієнти обирають чавунні печі-каміни Plamen тому, що, маючи всі переваги класичних буржуйок (високий ККД, швидке нагрівання та рівномірна віддача тепла), прилади оснащені:

  • системою керування інтенсивністю горіння палива;
  • вогнетривким самоочисним склом;
  • регульованим піддуванням для більш тривалого робочого циклу;
  • зручною ручкою дверцят, яка не нагрівається та береже руки користувачів.

Крім того, ви можете вибрати топку, обладнану варильною поверхнею для приготування та підігрівання їжі, або модель із вбудованою духовкою.

Чи є в чавунних печей недоліки?

Попри низку переваг, печі-каміни Plamen мають і мінуси:

  • Чавун характеризується високою тепловою інертністю, тому не варто чекати від такої печі дуже швидкого нагрівання.
  • Печі та каміни з чавуну бояться різкого охолодження та перетопу. Від перепаду температур топка може лопнути, і відремонтувати її буде неможливо.
  • Такі топки значно важчі за сталеві, тому для їх установлення знадобиться додаткова робоча сила.

До того ж чавунна піч може прогріти лише те приміщення, у якому вона встановлена. Проте цю проблему можна вирішити, підключивши до неї систему водного опалення.

Тож, якщо дотримуватися належного режиму користування та догляду, чавунна піч прослужить вам десятиріччями.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат