Як правильно пакувати вантаж на палетах



Як правильно пакувати вантаж на палетах

Палета, як жорсткий піддон для коробок чи вантажу, майже не змінює свій зовнішній вигляд протягом більш ніж ста років. Проте способи кріплення на ній вантажу змінились та стали більш сучасні та економічні.

Існує низка вимог, яких дотримуються під час пакування, зберігання та транспортування вантажу.

Для чого потрібен такий спосіб палетування, та чому він має значення

  • Збереження вантажу у товарному та гідному вигляді

  • Безпечне навантаження та перевантаження

  • Оптимальний спосіб використання площі складу

Існує лише два етапи упаковки вантажу на палеті, проте кожен з них має безліч нюансів. Вони стосуються розміщення на палеті, упаковки та фіксації вантажу.

Головне чого не потрібно дозволити під час пакування – щоб вантаж виступав за межі палети. 

Вантаж розміщується зазвичай кількома способами: один на один або цеглинками. Тип розміщення залежить від ваги вантажу та розміру. 

Після загрузки вантажу на палету потрібно закріпити вантаж, для цього існує кілька варіантів.

Варіанти закріплення вантажу

Якщо це великий вантаж, який не потребує особливого пакування, не залежить від впливу зовнішніх факторів, то його можна закріпити лише пластиковою або металевою стрічкою.

Проте більшість вантажів чи товарів все ж таки не варто піддавати таким випробуванням. Для безпечного транспортування коробки чи вантаж огортаються плівкою, що не дозволяє бруду чи волозі впливати на зовнішній вигляд чи властивості товару.

Найпоширеніші матеріали, що використовують для пакування вантажу на палетах

Поліетиленова плівка для пакування, стретч-плівка та термозбіжна плівка. Кожен з цих видів має свої переваги та потребу в устаткуванні.

Ручна стрейч плівка – найневибагливіша – вона не потребує обладнання для закріплення та міцно огортає вантаж і закріплює його на палеті. Коробки чи вантаж при цьому не зсуваються та надійно захищені від зовнішнього впливу. 

Стрейч-плівка для машинного палетування вже потребує спеціального устаткування – пакувальних агрегатів. За допомогою обладнання та оператора, що керує процесом, плівка за спеціальною схемою щільно огортає палету та товар, потім обрізається та фіксується. 

Обладнання має кілька різновидів: 

  • платформені – де палета встановлюється на спеціальну платформу, яка обертається, поки стрейч-плівка обмотує, обрізує та фіксує вантаж
  • з «рукою» - палета встановлена нерухомо, а спеціальна каретка рухається навколо неї та обмотує палету з вантажем.

Термозбіжна плівка також може використовуватись вручну та за допомогою обладнання.

Вручну таку плівку використовують за допомогою спеціального нагрівального пістолета. 

Проте найлегший варіант потребує спеціального обладнання, де плівка нагрівається та набуває форми вантажу, надійно запаює край та фіксує товар на палеті. Слід зазначити, що вантаж н3е піддається нагріву під час пакування.

Для всіх цих видів огортання вантажу є також повністю автоматичні лінії, що пакують палету у плівку, вони використовуються зазвичай на великих підприємствах.

Експерти, що працюють на виробництві пакувальних матеріалів Пакон, зазначають, що краще замовляти пакувальні матеріали оптом – це збереже час та не зупинить виробничі процеси, якщо пакувальний матеріал закінчиться невчасно. Те саме можна зазначити про скотч пакувальний – кожне підприємство повинно мати його в достатній кількості.

Усі види пакування, що зазначені та всі інші були розроблені з однією метою – захистити ваш вантаж, забезпечити його надійне зберігання без впливу бруду, вологи, вітру та забезпечити його транспортування у належному вигляді. Ви маєте лише обрати той спосіб фіксації, що буде ідеальним саме для вашого товару і підійде до вашого обладнання.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат