Комплексе захисне екіпірування: які особливості слід знати

07.11.2022 18:47 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Комплексе захисне екіпірування включає в себе захисний одяг, робоче взуття та засоби індивідуального захисту. Якісний комплексний захист від українських та європейських виробників ви можете знайти тут - https://mestprom.com.

Спеціалізоване взуття захищає від травмування під час робочого процесу. Воно наділяється певними захисними елементами та властивостями.

Захисні елементи робочого взуття:

  • Сигнальні вставки - підвищують видимість людини в темних місцях.
  • Антипрокольна вставка в підошві - захищає від механічних пошкоджень стопи, а саме порізів та проколів.
  • Устілка з вологостійкого матеріалу - забезпечує термоізоляцію та антимагнітні властивості.
  • Прогумований носок - захищає від швидкого зношування та стирання.
  • Ударостійкий підносок - захищає від удару силою до 200 Дж і стиснення до 15 кН. Тобто якщо з висоти одного метра впаде вантаж, який має вагу більше двадцяти кілограм, підносок не витримає цю нагрузку. Слід зазначити, що в будь-якого міцного матеріалу є свої допустимі межі стійкості.

Антипрокольна устілка та ударостійкий підносок виконуються з металевих матеріалів або композитних. Розберемо особливості металевих та композитних захисних елементів:

  • По-перше, в деяких професіях необхідно мати діелектричне спецування. Композитні матеріали термостійкі, не проводять електрику та не накопичують статичну енергію. Металеві захисні елементи не стійкі до температурного режиму та проводять статичну енергію.
  • По-друге, захисні властивості даних матеріалів однакові. Але якщо говорити про захисний підносок, при ударі більше 200 Дж металевий підносок може зминатися та травмувати стопу, а композитний - розпадається на маленькі частини і це не несе за собою великих ризиків травмування.
  • По-третє, композитні матеріали мають великий об’єм, але невелику вагу, тому вони займають багато простору в спеціалізованому взутті, але досить легкі. Металеві матеріали не займають багато об’єму, тому спецвзуття більше просторе, але вага значно більша.
  • Ціна на спеціалізоване взуття з композитними захисними елементами трохи вища по відношенню до взуття з металевими захисними вставками.

Захисне спецвзуття із захисними елементами ви можете купити в інтернет-магазині “Північ-Спецодяг” https://mestprom.com/ru оптом і в роздріб.

Також в спеціалізованому взутті можуть траплятися і інші захисні елементи, все залежить від галузі застосуванні. Наприклад, для захисту від пропила ланцюговою пилою всередині робочого взуття використовується спеціалізований волокнистий матеріал, який зупиняє рух пили. Взуття для захисту від вібрації має віброгасіння всередині підошви і устілки.

Спецвзуття для захисту від небезпечних підвищених температур, які можуть викликати опік, має бути виготовлене повністю з термостійких матеріалів: натуральна шкіра, штучні вогнестійкі матеріали, термостійка гумова підошва.

Купити спецодяг в Україні та інші складові комплексного екіпірування ви можете як оффлайн, так і в інтернет-магазинах українських та світових брендів.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат