Пральна машина більше не зливає воду, можливі причини та як діяти

24.08.2022 10:23 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Навіть найінноваційніша пральна машинка може зламатися і в цьому випадку господиня залишиться без помічниці. Нижче наведено поради, якщо ваша пральна машинка раптом перестала нормально відкачувати воду.

Але перш ніж ми почнемо докладно вивчати, в чому може бути проблема і як її усунути самостійно, пам'ятайте – сервісний центр Helpservice.kiev.ua здійснює якісний та оперативний та недорогий ремонт пральних машин у Києві. Майстерня працює у Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському й також здійснює ремонт пральних машин в Голосіївському районі Києва.

Буває – іноді пральна машина перестає віджимати або віджимає нерівномірно, тобто надто швидко чи надто повільно. Це може статися з кількох причин. Наприклад, коли пральна машина не може правильно злити воду через заблокований зливний насос. Коли у випускній трубі є засмічення, що затримує стабільний забір та відведення води. Причиною засмічення може бути навіть пух, або, можливо, це може бути щось маленьке, що випало з кишені одягу, наприклад, монета, ключ або запальничка. Будь-яка затримка зливу пральної машини або просто неповний злив створить певний шум, це дасть вам розуміння, що ваш зливний насос заблокований.

Якщо ви самостійно з'ясуєте джерело проблеми, ви зможете виправити її, але дійте обережно. Вам потрібно буде розкрутити шланги, щоб перевірити наявність пошкоджень або засмічень. Якщо засмічення все ж таки є, промийте шланг і труби, видаліть сміття. Якщо ви виявите, що на шлангу є загин або тріщина, його потрібно замінити на новий.

Важливо пам'ятати, що будь-які ремонтні та профілактичні роботи проводяться тільки з відключеною від мережі технікою.

Якщо в пральній машині є вода, яка повністю не злилася після прання, тоді скористайтеся зливним шлангом. Для цієї процедури вам знадобиться тазик, плоскогубці та ганчірка.

Знайдіть зливний шланг у задній частині пральної машини. Огляньте зливальний шланг, щоб переконатися, що він не зігнутий і не має перегинів, які можуть заблокувати потік води. Якщо це так, просте випрямлення шланга може вирішити проблему. Якщо форма шланга не викликає проблем, від'єднайте його від зливу, при необхідності відкрутивши хомут. Підтримуйте висоту шланга над баком пральної машини, доки не будете готові злити воду.

Потім візьміть тазик або відро і помістіть до нього зливний шланг. Вода самопливом виллється. Якщо вода не протікає, це може вказувати на забитий фільтр, який необхідно очистити, перш ніж продовжити.

Потім знайдіть та видаліть всі засмічення зливного шланга. Після того, як вода стіче, перевірте шланг на наявність забитого предмета одягу чи мильного засмічення.

Послабте хомут, що з'єднує шланг з дном бака, та огляньте внутрішню частину. Якщо ви бачите щось, що забиває шланг або засмічення в місці з'єднання шланга, видаліть його за допомогою плоскогубців і знову підключіть шланг.

Потім перевірте наявність більш глибоких засорів у каналізації або за її межами. Якщо шланг чистий, може бути засмічення в сливі або поза його межами, а це означає, що для його очищення, ймовірно, буде потрібно викликати сантехніка.

Якщо перевірка зливу ще не вирішила проблему, огляньте насос омивача. Перевірте, чи немає в ньому засмічення чи зламаної крильчатки, ременя чи витоку. Зверніться до інструкції виробника, щоб дізнатися про розташування насоса у пральній машині. Якщо проблема пов'язана з насосом, під час роботи пральної машини ви будете чути незвичайний шум, який вкаже на несправність насоса. Витік води також може бути ознакою проблем із помпою. Якщо у вас несправний насос, знадобиться його заміна, кваліфікованим майстром. Якщо ж ви вирішили зробити все самостійно, то обов'язково придбайте ту ж модель насоса.

Якщо жодне з вищезгаданих рішень не допомогло, є ще одна надія на вирішення вашої проблеми зі зливом. Вона полягає у перевірці пральної машини на наявність пошкоджених ременів. Щоб перевірити, чи це так, відкрутіть панель доступу та перевірте основний ремінь та ремінь насоса. Якщо він не рухається або покритий вапняним нальотом, його необхідно замінити. Зверніться до керівництва виробника, щоб знайти ремені.

Однак, пам'ятайте, якщо у вас немає досвіду в цій справі, то краще все ж таки викликати кваліфікованого майстра для здійснення ремонту пральної машини вдома. Адже іноді краще витратити гроші на якісний ремонт і при цьому заощадити нерви, час, ніж довго робити самостійний ремонт, а потім зрозуміти, що результат вас не задовольнив і все одно викликати майстра.

 

ТЕГИ : пральна машина,

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат