Чому важлива дегельмінтизація собак?

admin 22.08.2022 14:00 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Для власників собак важливо знати, як захистити їх від паразитів. Собачі черв'яки часто перебувають у багнюці або передаються блохами, комарами, тому це може стати проблемою – з'являться глисти у вихованця. Ознаками зараження організму собаки паразитами можуть бути симптоми: відсутність апетиту, млявість, біль у животі, здуття, діарея, блювання від їжі. Ці хробаки можуть стати смертельними, особливо для цуценят.

Які хробаки можуть завдати шкоди собаці?

Існує п'ять видів хробаків, якими ваш собака може заразитися у повсякденному житті: анкілостоми, аскариди, стрічкові, волосоголовці та серцеві хробаки. Внутрішні глисти небезпечні, якщо їх не лікувати, вони можуть заповнювати серце, шлунок легені, печінку, серцеву та нервову систему вашого собаки, викликаючи ускладнення зі здоров'ям і навіть смерть.

Як захистити собаку від глистів?

Щоб захистити вихованця, свою оселю від паразитів, необхідно після прогулянки витирати їй лапи вологою тканиною для зменшення впливу личинок на собачий організм. Завжди ретельно мийте руки після того, як погладили собаку. В якості профілактики або лікування зараження домашньої тварини глистами необхідно приймати препарати, які можна купити в інтернет-зоомагазині Petslike за доступними цінами. У спеціальному розділі каталогу представлений широкий асортимент ефективних сертифікованих засобів від глистів для собак від відомих українських та німецьких брендів: Bayer, Ceva, Simparica, Cymedica, Природа. Це пігулки, суспензії, краплі. Підібрати оптимальний варіант ви зможете після консультації з ветеринаром, з урахуванням віку, породи, ваги собаки.

Коли проводити дегельмінтизування?

Рекомендується проводити дегельмінтизацію щенят кожні 2 тижні, доки їм не виповниться 3 місяці, а потім щомісяця при їх дорослішанні. Важливо регулярно здійснювати огляди вихованця у ветеринара.

Є певні фактори, які можуть збільшити можливість зараження вашого улюбленця:

  • наявність паразитів у районі вашого проживання;
  • подорож із собакою до інших регіонів, країн;
  • схильність тварини до ризику зараження глистами;
  • контакти з іншими тваринами, зараженими хробаками.

Як лікування, дегельмінтизацію необхідно проводити відразу після встановлення діагнозу фахівців та повторювати через 3 тижні. У профілактиці це залежатиме від кількох умов: віку тварини, її способу життя та навколишнього середовища.

Фактори для зниження ризику зараження глистами собак та людей

Власники тварин, члени сім'ї теж можуть бути схильні до ризику зараження цими хробаками: діти, люди похилого віку, вагітні жінки, хворі на рак, діабетики, особи з пригніченою імунною системою. Багато паразитів собак і кішок є «зоонозними» - вони передаються від тварин, викликають захворювання у людей. Тому виявляйте особливу обережність, якщо у вашій родині є рідні, схильні до зараження глистами.

Щоб знизити ризик зараження домашніх тварин, вашої родини та вас самих:

  • Підбирайте за своїм вихованцем на прогулянці та у дворі.
  • Накривайте пісочниці, коли вони не використовуються, захищайте садові ділянки.
  • Ретельно мийте руки після звільнення від фекалій тварин.

Обговоріть найбільш практичну та ефективну програму профілактики паразитів для ваших вихованців з ветеринаром.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат