Сиропи та топінги для кавових коктейлів
В приготуванні кави майже не залишилось секретів та новинок. Кожний гарний бариста та кавоман розуміють чим відрізняється Робуста від Арабіки, Еспресо від Американо, або Капучіно від Лате. Але, для того щоб додати каві розмаїття, спробувати щось нове, іноді достатньо просто купити сироп, або топінг для кави з новим смаком.
Як використовувати сироп та топінг для кави
Сиропи та топінги відрізаються за своєю щільністю та густотою. Сиропи менш густі, та легше розчиняються в напої, а от топінги мають велику щільність, більш густі, тому погано розчиняються, але добре тримають форму. Саме тому, краще сироп купити безпосередньо для приготування напою, а для декорування – топінг.
Сироп для кави можна використовувати різними способами:
- Робити кавові коктейлі з декількох шарів. Оскільки сироп все ж має більшу густину ніж молоко, соки, та сама кава, він буде добре тримати ці рідини окремо. Завдяки цьому можна зробити нижній шар.
- Додавати в чорну каву замість цукру. Це буде не лише підсолоджувати каву, а й надавати їй певного присмаку.
- В приготуванні кави зі збитим молоком (капучіно, лате), збивати молоко разом з сиропом. Це надасть молочній пінці та молоку певного кольору та смаку.
Топінг до кави можна використати для надання напою цікавого вигляду:
- Робити малюнки на кавовій пінці. Але пінка для цього повинна бути достатньо густою.
- Поливати каву з морозивом, або зі збитими вершками. Звичайний сироп швидко втратить форму та буде стікати в сам напій, а от топінг залишиться зверху, та буде його прикрашати.
- Прикрашати прозорий стакан для холодної кави. Можна зробити хаотичні малюнки в середині такого стакану, а потім залити в нього холодний кавовий коктейль. Оскільки він буде холодним, малюнок зберігатиметься максимально довго.
Як обрати сироп та топінг для кави
Найбільш популярні смаки сиропів та топінгів для приготування кавових коктейлів (гарячих та холодних) зазвичай мають базові смаки, такі як:
- Шоколадний;
- Карамельний (солона карамель);
- Ванільний;
- Горіховий;
- Мигдальний;
- Тірамісу;
- Банановий;
- Ягідний (в основному для сиропів);
- Гренадин (в основному для сиропів).
Але набувають популярності більш незвичні смаки, тому можна купити кленовий сироп, або імбирний, чи сироп зі смаком кориці. Ці смаки пропонує не кожен виробник, але вони можуть доволі цікаво розкривати смак гарячих кавових напоїв, особливо взимку.
Топінг до кави не обов’язково купувати в великому розмаїтті смаків, але краще завжди мати базові смаки, щоб зробити каву більш естетично привабливою. Оскільки культура споживання кави вже давно вийшла на новий рівень, коли мають значення не лише її властивість надавати бадьорості, та смак, а й зовнішній вигляд.
Коментарі :
Додати коментар