Куди інвестувати гроші в Україні?



Аксіома про те, що гроші повинні працювати відома всім, але скористатися цінною порадою не завжди є сміливість. Тут багато факторів і один з них – відсутність чіткого уявлення, куди можна інвестувати гроші в Україні. А втім, варіантів цілком достатньо.

Ми розповімо про найбільш привабливі напрями з гарантованою дохідністю, та з чого варто починати, роблячи перші кроки в інвестуванні.

Чому інвестування це вигідно?

Вдало сформований інвестиційний портфель дасть змогу:

      • захистити гроші від кризових викликів та інфляції;
      • підготувати своєрідну подушку безпеки не лише собі, а й нащадкам;
      • розраховувати на регулярний додатковий дохід;
      • потурбуватися про безбідне життя на старості.

Як бачимо, переваг багато й ризикнути варто. До того ж світова статистика каже, що майже 50% населення планети інвестує кошти у бізнес, цінні папери, житло, землю, золото та інше.

Який тип інвестицій обрати?

Зорієнтуватися, куди краще інвестувати гроші в Україні допоможе добре продумана стратегія. Варто визначити: мету, суму вільних фінансових ресурсів та зважити на свій спосіб життя.

Існують такі типи інвестицій: пасивне, активне та їх комбінація:

1. До пасивного інвестування відносять державні облігації. Для початку кар’єри інвестора – це мінімальний ризик. Чинне законодавство України гарантує обов’язкове повернення коштів і виплату відсотків. Прибуток можна отримувати кожен місяць. Дохідність сягає 8,5%. Починати можна з мінімального внеску, який складає понад 1 000 грн. Вкладені у держоблігаціях кошти та одержані доходи звільняються від сплати податку та військового збору.

2. До пасивного інвестування відносять корпоративні облігації. Інакше – це вкладання коштів у розвиток певної компанії або декількох. Інвестор дає гроші у довгостроковий борг. Найчастіше повернути вклад можна через рік, а то й пізніше. Заробити на акціях компанії можна більше ніж на державних облігаціях. Такий вклад – ідеальне рішення для тих, хто прагне отримати більше, але без ризику. Дохідність корпоративних акцій починається від 14% річних. Виплати відбуваються по кварталах. Гарантовані виплати, емісію акцій корпоративних забезпечує Національна комісія з цінних паперів та фондових ринків України. Фахівці рекомендують починати інвестування від 40 000 грн і більше. Корпоративні інвестиції забезпечують високу дохідність та є надійним інструментом для інвестора. Як свідчить статистика останніх років, бонди компаній, діючих на вітчизняному ринку, не піддавалися дефолту.

3. Розмірковуючи, у що інвестувати в Україні варто оцінити переваги активного інвестування – дивідендні акції вітчизняних компаній. Цінні папери такого роду дають право власнику на частину прибутку. Можна отримати дохідність у гривні (складає 14,5% річних) та доларах США (7% на рік). Але прийдеться сплачувати військовий збір та податок. Ризики є, але вони не виходять за середні межі. Така інвестиція приваблює можливістю акціонера брати участь у зборах акціонерів підприємства та впливати на політику по дивідендах. Активна участь у роботі акціонерного товариства вселяє впевненість. Для інвестування варто мати приблизно 40 000 грн.

4. Якщо не боїтеся ризикувати, можна спробувати іншу активну інвестицію – вкласти гроші в акції компанії, які вперше з’явилися на ринку. IPO-інвестування дає найбільший прибуток (орієнтовно до 48% у доларах США). Отримати дохід можна швидко. Починати варто з 2 000 американських доларів. Однак уся відповідальність полягає безпосередньо на самого інвестора як у випадку зростання акцій на фондовому ринку, так і в разі провалу компанії. Але, якщо компанія стане прибутковою, можна отримати максимальний дохід.

5. Акції міжнародних компаній – ще одна відповідь на питання, куди вкласти гроші в Україні. Це теж активний вид інвестування з дохідністю від 12% на рік у доларах США. Стартова сума складає 7 000 в американській валюті. Тож якщо бажаєте стати співвласником найвідоміших у світі компаній – це для вас. Ризики варіативні. Інвестор може отримати очікуваний прибуток, або втратити кошти. Але є і добра новина: зі зростанням доходів зростає і вартість акцій. Тож. Якщо інвестор придбав акції по нижчій ціні, він має можливість не тільки отримати дивіденди, але й заробити на різниці в цінах.

У що варто робити інвестиції в Україні 2021?

Під час пандемії зросла доля придбання товарів в режимі онлайн. Тож це направлення перспективне для постачальників товарів, продавців і покупців. Найвигідніші умови надає перша в Україні платформа прямих поставок Bazzilla. Сервіс надає виробникам продукції або постачальникам можливість стабільного збутання. Інтернет-магазини виграють шляхом більшої привабливості, а покупці мають можливість купувати за найнижчою ціною. Прямі постачання забезпечують впевнене та стабільне зростання прибутку.

Bazzilla – це надійний сервіс, якому довіряють. Структура постійно розширюється шляхом реєстрації нових торгуючих у системі онлайн площадок. Відтак розширюється база товарів. Сьогодні тут можна придбати майже все, починаючи від товарів для дітей до сучасної електроніки, одягу відомих світових брендів, ексклюзивного посуду та інше.

Навіть якщо ви не знайомі з тим як насправді працює дропшипінг, але маєте бажання спробувати інвестувати в цьому напрямку, то радимо вам обов’язково звернути увагу на цей веб-портал. Прислухайтесь до найвпливовішого інвестора сучасності – Уоррена Баффета, який радить вкладати гроші у компанії, що розташовані поруч, за чиїми досягненнями легко спостерігати, які мають ясну стратегію та завжди корисні споживачу.

За таких умов ваші інвестиції обов'язково будуть приносити стабільний прибуток упродовж багатьох років. Тож якщо шукаєте, куди вкласти гроші у 2021 році варто звернути увагу на Bazzilla – це, без сумніву, безпрограшний варіант. За відповідями на будь-які питання ви можете звернутися до статей на сайті або зв’язатися з менеджерами в зручному для вас форматі.

Щоб убезпечити свої гроші від економічних негараздів робити інвестиції в Україні 2021 можна й в інші сфери. Вигідно вкладати кошти у золото, житло, землю. Але варто враховувати, що золото має тенденцію зростати під час кризи та втрачати свою вагу зі зростанням економічних показників. Тож, мабуть, з урахуванням появи стабілізаційного фактору, це може виявитися не дуже вдалою інвестицією.

Вкладання коштів у нерухомість гарантує від 7% до 8 % прибутку. Зі зростанням цін на нерухомість, зростає й дохідність інвестицій.

Інвестування у землю теж хороший варіант з урахуванням відкриття ринку землі. Як свідчить міжнародна практика у перші роки тут спостерігається зростання до 72%.

Сьогодні, з урахуванням кризи, що утворилася на тлі пандемії, можна дешево придбати акції компаній, які у перспективі мають усі шанси на розвиток. Найбільш обіцяючі галузі пов’язані з діяльністю в інтернеті. Фірми, які займаються розробкою сайтів та мобільних додатків, надають послуги з інтернет-маркетингу, проводять SEO-просування та інше залишаються потрібними навіть під час кризи та мають стабільний прибуток. Навіть не маючи досвіду в цій сфері, ви не ризикуєте втратити кошти від інвестування у перспективні компанії.

Замість епілогу

Якщо ви зацікавилися інвестуванням варто дотримуватися правила диверсифікації, тобто інвестувати у різні активи, аби мінімізувати ризики. До свого інвестиційного портфеля варто включити акції, облігації, акції декількох компаній.

Взято з: https://blog.bazzilla.com.ua/kudi-investuvati-groshi-v-ukrayini

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат