Робота в Європі



Робота в Європі - можливість отримання хорошого заробітку.

Дуже багато людей в країнах колишнього СРСР прагнуть знайти роботу за кордоном, зокрема в Німеччині та Польщі. Завжди основою відносин з роботодавцем є робочий договір. У ньому відображено, в яких умовах доведеться працювати. Важливо уважно прочитати договір до його підписання.

Робота в Німеччині та Польщі частіше передбачає довгострокове співробітництво. Підібрати відповідні вакансії можна на спеціалізованих сайтах, наприклад, тут https://layboard.com/ua/vakansii/rabota-v-polshe. Роботу в Європі можна спробувати знайти самостійно без посередників, але для цього необхідно знати мову конкретної країни.

Перш за все слід звернути увагу на те, щоб в договорі був пункт про зарплату. У ньому повинні бути вказані дати її виплати. Як правило, стандартні рівні доходів часто обмовляється заздалегідь з профспілками і не можуть бути змінені. Це в основному стосується "стандартних" професій: будівельників, сантехніків, слюсарів та ін. В інших випадках необхідно про рівень заробітної плати домовлятися самостійно. Орієнтуватися треба на середні показники доходів в даному регіоні. Знайти їх в інтернеті не становить праці. Динаміка зростання заробітної плати договорі зазвичай не відображається. Але в подальшому збільшення виплат буде залежати виключно від відносин з начальством.

Важливо ретельно вивчити всі умови запропонованої вакансії. Після того, як буде підписаний договір, поміняти його умови буде проблематично. Також слід звернути увагу на питання забезпечення житлом. Якщо воно надається за рахунок роботодавця, то вдасться заощадити значну суму з зарплати. В іншому випадку доведеться знімати квартиру і нести додаткові витрати. Можна спробувати домовитися з роботодавцем про часткову оплату житла.

Незначним плюсом до конкретної вакансії є обіди за рахунок фірми. Звичайно, обіди не повинні виправдовувати занадто низьку зарплату, або невелика кількість робочих годин. Також при укладанні договору на тривалий термін, більше року, необхідно передбачити в ньому оплачувану відпустку. Іноді роботодавець вказує конкретний час для відпочинку. Також повинна оплачуватися роботодавцем дорога до роботи. Як варіант для цього може надаватися транспорт.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат