Експертна оцінка землі



Сьогодні кожна операція із землею вимагає проведення оцінки та отримання відповідної інформації. Відштовхуючись від цього, у багатьох власників земельних ділянок виникає ряд питань стосовно оціночної процедури. Крім того, в Києві оцінка землі має великий попит.

Саме тому ми вирішили розглянути, що ж таке оцінка земельних ділянок та де можна замовити цю процедуру в Україні.

Поняття та класифікація оцінки землі

Отже, оцінка земельних ділянок - це спеціальна процедура, яка виконується відповідними експертами з метою встановлення сучасної ринкової вартості на землю.

На практиці виокремлюють декілька видів оцінки, а саме об’єктів, на які саме необхідно встановити ціну.

1. Грошова вартість землі. У більшості випадків цей показник необхідно встановити під час укладення різних цивільно-правових договорів, де об’єктом виступає конкретна земельна ділянка. Також ця вартість може знадобитися під час оподаткування землі.

2. Економічна характеристика. Вона необхідна для здійснення фінансового аналізу, наприклад, з метою встановлення можливого прибутку від використання ділянкою. Цей показник досліджує експерт-оцінювач завдяки спеціальній перевірці.

3. Бонітування ґрунту. Це є одним з основних складових земельного кадастру. Ця інформація дозволяє фахівцю провести аналіз та встановити реальну економічну можливість земельної ділянки.

Які існують методи оцінки землі?

Для того, щоб експерт мав змогу якісно та об’єктивно оцінити ту чи іншу земельну ділянку, існують конкретні методи оцінювання. Сьогодні виокремлюють три підходи, а саме:

  1. Прибутковий. Цей метод дозволяє встановити реальний показник прибутку, який можливо отримати від використання землі. Наприклад, під час укладання договору оренди. Отриманий показник використовують для аналізу та порівняння реального та запланованого доходів.
  2. Порівняльний. Для того, щоб застосувати цей підхід експерт використовує аналогічні земельні ділянки. Завдяки отриманим даним вираховується реальна вартість землі, що оцінюється. На практиці цей підхід вважається найбільш вірогідним, адже надає 98% точну інформацію.
  3. Витратний. У цьому випадку встановлюються та обчислюються всі необхідні витрати для того, щоб поліпшити або відновити стан земельної ділянки (наприклад, добрива, меліорація, штучна заміна землі тощо).

Де замовити якісну оцінку землі?

Будь-яка оцінка вимагає професійного досвіду, тому необхідно ретельно ставитися до вибору експерта-оцінювача.

Парето - це одна з провідних оціночних компаній по всій Україні. Їх переваги - це своєчасність, професійність, індивідуальний підхід та доступність. З ними ви зекономите свій час та сили, адже вам необхідно буде лише надати спеціалістам відповідні документи. Усю іншу роботу вони зроблять самостійно.

Крім того, у будь-який час ви зможете отримати експертну консультацію та ознайомитися з планом оцінки.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат